3 неудържими трика, за да разберете дали някой ви е блокирал в WhatsApp

WhatsApp е едно от най-популярните приложения за съобщения в света с милиарди активни потребители. Понякога хората решават да блокират други потребители по различни причини. Ако се чудите дали някой ви е блокирал в WhatsApp, ето 3 съвета, които могат да ви помогнат да разберете.

Съвети, които трябва да имате предвид, когато определяте дали сте блокирани:

  1. Проверете последното онлайн състояние и снимката на потребителския профил
  2. Опитайте се да изпратите съобщение и наблюдавайте двойната отметка
  3. Създайте група и опитайте да добавите засегнатия потребител към нея

Трябва да се отбележи, че тези съвети не са безупречни техники и че може да има други обяснения за наблюдаваното поведение. Те обаче могат да дадат представа за ситуацията и да ви позволят да предприемете подходящите мерки, ако е необходимо.

как да разберем дали някой ни е блокирал в whatsapp
как да разберем дали някой ни е блокирал в whatsapp

Съвет №1: Проверете времето на последното онлайн състояние и снимката на потребителския профил

Едно от първите неща, които можете да направите, за да разберете дали някой ви е блокирал в WhatsApp, е да проверите неговия профил. Наистина, когато бъдете блокирани от потребител, някои елементи от неговия профил може вече да не са видими за вас.

Час на последния онлайн статус

Ако сте били блокирани, може да забележите, че последният онлайн статус на потребителя вече не е наличен. Възможно е също така тази информация да не се вижда поради настройките за поверителност на потребителя. Следователно, въпреки че това може да е знак, че сте били блокирани, това не е окончателно доказателство.

Снимка на профила

Друго нещо, което трябва да проверите, е профилната снимка на потребителя. Ако сте блокиран, може вече да не можете да виждате профилната им снимка или тя може да замръзне и да не се актуализира. Отново, това може да се дължи и на настройките за поверителност на потребителя, така че не е окончателно доказателство.

Съвети, за да разберете дали сте блокирани в whatsapp
Съвети, за да разберете дали сте блокирани в whatsapp

Съвет №2: Опитайте се да изпратите съобщение и наблюдавайте двойната отметка

Друг начин да разберете дали някой ви е блокирал в WhatsApp е да опитате да му изпратите съобщение. Когато изпращате съобщение в WhatsApp, обикновено виждате две отметки:

  • Първа сива отметка, показваща, че съобщението е изпратено от вашето устройство
  • Втора сива отметка, показваща, че съобщението е получено от засегнатия потребител

Ако закъсате, вероятно никога няма да видите втората сива отметка. Съобщението ще остане маркирано като „изпратено“, но не и като „получено“. Имайте предвид обаче, че може да се дължи и на проблем с интернет връзката или състоянието на телефона на потребителя, така че не е сигурно доказателство.

Разберете дали някой ви е блокирал в whatsapp
Разберете дали някой ви е блокирал в whatsapp

Съвет № 3: Създайте група и опитайте да добавите съответния потребител към нея

И накрая, можете да опитате да създадете група в WhatsApp и да добавите към нея човека, за когото подозирате, че ви е блокирал. Ако наистина сте блокиран, няма да можете да добавите този човек към групата и ще получите съобщение, което ви информира, че добавянето е неуспешно.

Този метод е по-надежден от предишните два, тъй като е малко вероятно потребителят да е променил настройките си за поверителност, за да предотврати конкретно присъединяване към групи. Винаги обаче има някои граници на грешка и този метод също не е безпогрешен.

В обобщение, ако смятате, че някой ви е блокирал в WhatsApp, проверете часа на последния му онлайн статус, снимката на профила му, изпратете му съобщение и опитайте да го добавите към група. Тези съвети могат да ви дадат представа за ситуацията, но имайте предвид, че никой от тях не е безупречна техника и може да има други причини за наблюдаваното поведение.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Съвети » 3 неудържими трика, за да разберете дали някой ви е блокирал в WhatsApp