Безпогрешните трикове за предотвратяване на падането на дрехите от закачалките

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Comment éviter que les vêtements ne tombent des cintres

Често е разочароващо да видим как дрехите ни се изплъзват и падат от закачалките, след като внимателно сме прибрали гардероба си. За щастие има няколко прости и ефективни съвета, за да избегнете това неудобство. В тази статия ще разберете как да държите дрехите си сигурно на място на закачалките, независимо дали са тиранти, блузи, пуловери или тениски.

Избор на правилните видове закачалки

Като за начало, изборът на типа закачалка е от ключово значение, за да се гарантира, че дрехите ви остават закачени. Наистина не всички закачалки са подходящи за всички видове дрехи. Ето няколко съвета за избор на правилните закачалки за вашите дрехи:

Как да предотвратим падането на дрехите от закачалките
Как да предотвратим падането на дрехите от закачалките?
  • Пластмасови закачалки: Те са леки и икономични, но може да са по-малко издръжливи. Идеални са за по-леки дрехи, като тениски и ризи.
  • Дървени закачалки: По-здрави и издръжливи, те са идеални за окачване на по-тежки дрехи, като палта, якета и плетени пуловери.
  • Кадифени закачалки: Тези закачалки са подплатени с мека материя, която предотвратява изплъзването на дрехите. Те са особено подходящи за деликатни дрехи, като блузи, рокли и копринени артикули.
  • Закачалки с щипки: Идеални за закачане на панталони и поли, без да ги повредят или намачкват, те здраво държат дрехата на място благодарение на регулируемите си скоби.

Направи си сам съвет: персонализирай закачалките си

Ако не искате да инвестирате в нови закачалки, също е възможно да персонализирате тези, които вече имате, за да ги направите по-практични и ефективни. Ето някои идеи за персонализиране:

Опаковани закачалки

Опаковането на лента или плат около горната част на вашите пластмасови или дървени закачалки може да ви помогне да създадете неплъзгаща се повърхност за вашите дрехи. Изберете материали, които ще прилепнат леко към тъканта на дрехите ви, за да не се свличат.

Трикове за предпазване на дрехите от падане от закачалките
Трикове за предпазване на дрехите от падане от закачалките

Закачалките, покрити с чорапи

Друг лесен трик е да издърпате стар чорап върху горната част на закачалката. Този метод добавя неплъзгаща се текстура към повърхността на закачалката, като същевременно дава нов живот на използван артикул.

Закачалки с ластици

Завързването на гумени ленти около хоризонталната лента на закачалката също може да помогне за задържането на дрехите на място. Не забравяйте да изберете ластици, които са достатъчно широки и здрави, за да не се разтягат с времето.

Възприемете правилните техники за окачване

В допълнение към избора или персонализирането на вашите закачалки, също така е от решаващо значение да окачите дрехите си правилно, за да предотвратите падането им. Ето няколко съвета за правилното окачване на различни видове дрехи:

Съхранявайте дрехите си на закачалка, без да падат
Съхранявайте дрехите си на закачалка, без да падат
  • презрамки: За рокли, блузи и други дрехи с тънки презрамки, не забравяйте да поставите всяка презрамка през рамото на закачалката. Можете също да използвате закачалка с щипки, за да закачите тези предмети на кръста.
  • пуловери: Пуловерите и другите плетива могат да се деформират, ако са окачени неправилно. Вместо това ги сгънете на две и ги поставете върху хоризонтална лента на закачалката, като прекарате ръкавите зад лентата за по-добра опора.
  • тениски: За да предотвратите изплъзване на тениските от пластмасовите закачалки, закачете ги, като прекарате долната част на дрехата върху хоризонталната лента, след което я сгънете върху себе си, за да създадете примка, която ще държи тениската на място.

Значението на пространството между закачалките

И накрая, не забравяйте, че претоварването на гардероба ви също може да увеличи вероятността дрехите ви да паднат от закачалките. Отделете време, за да организирате правилно и разположите закачалките си, за да позволите на всеки елемент от облеклото да има достатъчно място за „дишане“. Освен това ще улесни идентифицирането и избора на дрехите ви, когато избирате ежедневния си тоалет.

Прилагайки тези лесни и практични съвети, със сигурност ще поддържате гардероба си подреден и организиран, без да се притеснявате, че скъпите ви дрехи ще паднат и ще се смачкат на пода.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Безпогрешните трикове за предотвратяване на падането на дрехите от закачалките