Числен пъзел: малко хора намират верния отговор за по-малко от 30 секунди

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Интелектуалните пъзели и предизвикателства стават все по-популярни не само в интернет, но и в социалните мрежи. Ако търсите стимулиращо математическо предизвикателство, тогава тази статия е за вас.

Ще се опитаме да изчислете стойността на червения триъгълник за по-малко от 30 секунди. За да успеете в това предизвикателство, трябва да вземете предвид стойностите на зелените кръгове и жълтите квадратчета. И така, готови ли сте да приемете предизвикателството?

Интелектуалното предизвикателство на червения триъгълник

Тестовете и гатанки за коефициент на интелигентност са много интересни упражнения, които стимулират нашата креативност и когнитивни способности. Тези дейности тестват нашата интелигентност и логически умения чрез решаване на сложни проблеми.

Прочетете също:   Положително мислене: Тайната, която най-щастливите хора не искат да знаете!
Дигитален пъзел
Дигитален пъзел

Например, на тест за интелигентност моли участниците да използват знанията си, за да изчислят стойността на червения триъгълник, зеления кръг и жълтия квадрат. За да се постигне това предизвикателствое необходимо да се извършат правилните изчисления, като се спазват основните математически правила.

математическо предизвикателство - каква е стойността на червения триъгълник
математическо предизвикателство: каква е стойността на червения триъгълник?

Тестовете за интелигентност могат да бъдат чудесен начин да се забавлявате или да тествате собствените си знания. Те също са много важни за измерване на нивото на разбиране на разглежданите теми.

По този начин, като разрешим тази загадка, можем да развием уменията си за решаване на сложни проблеми и да подобрим способността си да водим логическо мислене.

За да успеете в такова предизвикателство, е необходимо да се концентрирате и да подложите когнитивните си способности на изпитание. Тестовете за интелигентност и други пъзели изискват специално внимание, за да разберете как работят геометричните обекти и да извършите правилните изчисления.

Прочетете също:   Някои хора плачат след оргазъм, но знаете ли откъде идва този феномен?

Решението на математическото предизвикателство: изчислете стойността на червения триъгълник за по-малко от 30 секунди

Решаването на този проблем може да бъде трудно, но въз основа на предоставената информация и с помощта на логически метод може да се намери правилното решение.

Ето правилния метод за решаване на този проблем:

Формите и цветовете са само визуални обозначения на неизвестните X (зелен кръг), Y (жълт квадрат) и Z (червен триъгълник).

Стойността на зеления кръг:

Стойността на жълтия квадрат:

X*Y+Y=12

Сега знаем, че стойността на X е 5.

  • 5Y+Y=12
  • 6Y=12
  • Y = 2

Стойността на червения триъгълник:

X * Y – Z * X = X

Сега знаем, че стойността на X е 5, а Y е 2.

  • 5 * 2 – Z * 5 = 5
  • 10 – 5Z = 5
  • 10 – 5 = 5Z
  • 5 = 5Z
  • 1 = Z

Следователно червеният триъгълник има стойност 1.

Благодарим на всички, които приеха предизвикателството и отделиха време, за да разрешат този проблем. Ако ви е харесало това предизвикателство и искате да го споделите с околните, не се колебайте да го направите в социалните мрежи!

Прочетете също:   Ето 6-те най-добри разкрити тайни, които малко двойки практикуват, за да нарушат рутината

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Числен пъзел: малко хора намират верния отговор за по-малко от 30 секунди