Да, ти си слаб! Но до каква степен? Разберете, като изберете един от 3-те египетски символа

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Като част от лично търсене на себеразбиране, визуалният дизайн може да бъде много полезен. Този метод се състои в внимателно наблюдение на изображение, върху което са представени символи. След това трябва изберете символ, който ви харесва и вижте обясненията, за да разберете какво разкриват за вашата личност.

Изборът на първия символ

Ако това е първият символ, който сте избрали, най-голямата ви трудност несъмнено е чувството ви за несигурност. Тази несигурност често се превръща в постоянна тревога. Изправен пред всяка ситуация, умът ви автоматично преминава към най-лошия възможен сценарий, създавайки безпокойство, което понякога може да бъде парализиращо.

Въпреки това безпокойство, което ви кара да се колебаете в незабавните действия, вие винаги успявате да намерите смелостта си да действате както трябва. Отвъд първоначалните ви страхове, когнитивните ви умения в крайна сметка надделяват и ви позволяват да намерите решения на възникналите проблеми.

Колкото и обезпокоителен да е, този страх не трябва да ви определя, защото дълбоко във вас живее логичен и мислещ човек. Да се ​​научите как да управлявате страховете си чрез рационализация би било добра отправна точка за бързо решаване на проблемите, които идват пред вас.

Личностен тест за вашите слабости
Личностен тест за вашите слабости

Връзката ви с втория символ

Ако това е вторият символ, който привлече вниманието ви, тогава най-голямата ви пречка вероятно е вашият изключителен перфекционизъм. Вие твърдо вярвате, че всичко трябва да се прави според вашите собствени правила и че всеки резултат трябва да бъде безупречен, в противен случай е пълен провал.

Това състояние на ума не винаги е положително за вас, защото може да доведе до трудности в отношенията поради натиска, който упражнявате върху другите в постоянното си търсене на съвършенство.

Това обаче не е извинение да потъвате в небрежност или безотговорност! Въпросът е по-скоро да се научите да намирате точния баланс между изискванията и гъвкавостта.

Парадоксално, но този перфекционизъм е и безспорен знак за строгост и внимание към детайла, качества, които са редки и ценни днес.

Анализ на третия символ

Избирайки третия символ, става ясно, че страховете ви понякога могат да превземат ежедневието ви, както в личен, така и в професионален план. Това може да произтича от минала травма, но е от съществено значение да се научите как да управлявате това постоянно безпокойство, което може бързо да се окаже изтощително както физически, така и емоционално.

За да направите това, защо не опитате прости, но ефективни методи за релаксация, като например да се насладите на чаша горещ чай или домашно приготвен горещ шоколад? Нищо не е по-полезно от това да нахраните ума си с положителни мисли през тези специални моменти.

Тези моменти трябва да бъдат посветени изцяло на подготовката им, като се избягват всякакви натрапчиви или негативни мисли. Този вид редовни упражнения със сигурност ще ви помогнат постепенно да намалите нивото на тревожност.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Да, ти си слаб! Но до каква степен? Разберете, като изберете един от 3-те египетски символа