Ефективно премахнете миризмите на изпотяване по дрехите си с тези 4 естествени съвета

Всички ние сме се сблъсквали в един или друг момент с дрехи, които издават лоша миризма на пот въпреки прането. Тези гадни миризми могат да бъдат причинени от различни причини като пот, бактерии и дори неподходящ перилен препарат. За щастие има естествени методи за ефективно премахване на миризмата на пот от дрехите. Разберете в тази статия 4 лесни и екологични съвета за преодоляване на тези неудобства.

1. Използвайте сода за хляб, за да неутрализирате лошите миризми

THE сода за хляб е естествено химично съединение, което има много предимства, включително способността му да неутрализира миризмите. За да се възползвате от неговите предимства, ето как да продължите:

Ефективно премахва миризмата на пот от дрехите ви
Ефективно премахва миризмата на пот от дрехите ви
 1. Смесете две супени лъжици сода за хляб с малко вода, за да създадете паста.
 2. Нанесете тази паста директно върху областите на дрехите, където се открива миризма на изпотяване (често в подмишниците).
 3. Оставете да подейства от 30 минути до 1 час, след което изплакнете обилно с чиста вода.
 4. Изперете дрехите си в машина, както обикновено.

Содата бикарбонат е полезна и за дезодориране на обувки. Просто го поръсете вътре и оставете за една нощ. На следващия ден отстранете излишното, като потупате или разклатите обувките.

2. Опитайте марсилски сапун за ефективно и естествено измиване

THE Марсилски сапун е натурален и екологичен продукт, произведен основно от зехтин. Той е много ценен заради почистващата си сила и силата на отстраняване на петна. Ето как да го използвате, за да премахнете миризмата на пот от дрехите:

 1. Втрийте марсилския сапун директно върху мокри или миризливи части от дрехите си.
 2. Оставете да подейства поне 30 минути, преди да изплакнете със студена вода.
 3. След това продължете с обичайното машинно пране.
как да премахнете лошите миризми от дрехите
как да премахнете лошите миризми от дрехите?

В допълнение към почистващите си свойства, марсилският сапун е отличен натурален омекотител. Редовната употреба на този продукт помага да запазите мекотата и еластичността на вашите дрехи.

3. Използвайте сода на кристали, за да подсилите действието на вашия перилен препарат

THE калцинирана сода, наричани още натриев карбонат, са екологична и икономична алтернатива на химическите продукти. Те имат обезмасляващи, дезодориращи и премахващи петна свойства, които могат да ви помогнат да се отървете от миризмите на пот по дрехите. Ето как да ги използвате:

 1. Разредете чаша сода на кристали в голям обем гореща вода.
 2. Накиснете миризливите си дрехи в този разтвор за 1-2 часа.
 3. След това изплакнете с чиста вода преди пране в пералня.

Кристалите на сода също са ефективни при почистване на замърсени повърхности и премахване на варовикови отлагания. Следователно можете да ги използвате за редовна поддръжка на вашата перална машина и оптимизиране на нейната работа.

неприятна миризма на пот върху дрехите
неприятна миризма на пот върху дрехите

4. Изберете разреден препарат за миене на съдове за меко и ароматно измиване

Друг естествен трик, за да се отървете от миризмата на пот от дрехите, е да използвате a мека и екологична течност за миене на съдове, като това, направено от етерично масло от лимон. Този метод е особено подходящ за деликатен или ярко оцветен текстил. За това :

 1. Смесете супена лъжица препарат за миене на съдове с литър топла вода.
 2. Накиснете дрехите си в този разтвор за около 30 минути.
 3. Изплакнете обилно с чиста вода, за да отстраните всички остатъци от сапун.
 4. Оставете дрехите си да изсъхнат на открито, ако е възможно на открито, за да се възползвате от предимствата на слънцето и вятъра.

в обобщение

За да премахнете ефективно и естествено миризмите на изпотяване по дрехите си, не се колебайте да опитате тези четири съвета: сода за хляб, марсилски сапун, сода на кристали и препарат за миене на съдове. Тези екологични и икономични решения ще ви помогнат да запазите качеството на вашия текстил, като същевременно зачитате околната среда.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Съвети » Ефективно премахнете миризмите на изпотяване по дрехите си с тези 4 естествени съвета