Фитнес и благополучие: 5 ефективни упражнения, които да правите в басейна, за да изгорите максимално калории по време на празниците

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Търсиш ли ефективни и забавни упражнения да изгаряте калории и да тонизирате тялото си? Не търсете повече, защото сме подготвили за вас a крайно ръководство 5 упражнения, които да правите във водата. Възползвайте се от предимствата на басейна, за да превърнете тренировките си в приятни моменти, докато работите върху своята издръжливост, сила и гъвкавост.

Акваджогинг: бягане без въздействие върху ставите

Акваджогингът е чудесна алтернатива на традиционното бягане, особено ако искате да избегнете въздействието върху ставите. Това упражнение включва бягане през вода с помощта на плаващ колан, за да поддържате тялото вертикално.

Как да практикуваме акваджогинг?

Започнете, като поставите плаващия си колан и влезете в басейна. Застанете в зона без крака и започнете да имитирате бягащи движения. Уверете се, че държите гърба си изправен и използвайте ръцете си, за да ви помогне да се движите напред. Редувайте бързи спринтове и по-бавни бягания, за да променяте интензивността на упражнението. Колкото по-бързо се движите, толкова повече калории изгаряте!

5 ефективни упражнения, които да правите в басейна, за да изгорите максимално калории
5 ефективни упражнения, които да правите в басейна, за да изгорите максимално калории

Водно колоездене: въртете педали под вода за пълна тренировка

Водното колело, известно още като водно колоездене, ви позволява да извършвате a интензивна и пълноценна тренировка докато се наслаждавате на предимствата на водата. Постоянното движение на водата осигурява естествено съпротивление, което укрепва мускулите и предизвиква сърдечно-съдовата система.

Как да практикуваме водно колоездене?

Качете се на велосипед, проектиран специално за басейн, и започнете да въртите педалите. Можете да променяте интензивността на упражнението, като регулирате съпротивлението на велосипеда според вашите нужди. Не се колебайте да включите интензивни спринтови интервали, последвани от периоди на възстановяване, за да увеличите максимално енергийния разход.

Aqua-palming: плуване с плавници, за да изваете фигурата си

Плавниците са идеални за работа на цялото тяло и подобряване на плувната техника. Използвайки къси плавници, ще можете да увеличите скоростта на плуване и да изгорите повече калории по време на тренировките.

Как да практикуваме аква палминг?

Изберете къси и гъвкави перки, адаптирани към вашия размер. Сложи ги и влез в басейна. Не забравяйте да поддържате добра стойка и не извивайте гърба си, когато плувате. Редувайте различни стилове на плуване (преден кроул, бруст, гръб кроул), за да ангажирате всички мускулни групи и да променяте интензивността на вашата тренировка.

Аква-стречинг: разтягане във водата за по-добро възстановяване

Упражненията за разтягане, изпълнявани в басейна, позволяват не само придобийте гъвкавост, но и за насърчаване на кръвообращението и отпускане на мускулите след интензивна тренировка. Плаваемостта на водата улеснява извършването на движения и ограничава риска от нараняване.

Как да практикуваме аква-стречинг?

Намерете тихо място в басейна, където можете да се държите за бар или ръба на басейна. Извършвайте класически разтягания (квадрицепси, прасци, гръб, ръце), докато се наслаждавате на лекотата, предоставена от водата. Можете също да използвате подпори като юфка от пяна, за да ви помогне да поддържате определени позиции.

Аква-зумба: танцувайте под вода за забавление, докато горите калории

Aqua-zumba е водна версия на известния фитнес танц, който съчетава танцови движения и аеробика. Изпълнявайки тези упражнения във водата, вие се възползвате от естественото съпротивление, което укрепва мускулите ви и увеличава разхода на енергия.

Как се практикува аква зумба?

Присъединете се към групов клас по аква-зумба или следвайте хореография към музика у дома. Не се колебайте да извършвате големи движения и да следвате ритъма, за да се възползвате напълно от това игриво и разточително упражнение.

В обобщение, плувният басейн предлага a идеална детска площадка да практикувате разнообразни и ефективни упражнения. От аква-джогинг до аква-зумба, тези дейности не само изгарят калории, но и укрепват мускулите, подобряват координацията и работят върху гъвкавостта. Така че не чакайте повече и се потопете във водния свят, за да постигнете своите фитнес цели!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Фитнес и благополучие: 5 ефективни упражнения, които да правите в басейна, за да изгорите максимално калории по време на празниците