Гениите намират отговора на този IQ тест за по-малко от 35 секунди. Вие един ли сте?

Интелектуалните предизвикателства и пъзели могат да бъдат забавен и увлекателен начин за прекарване на времето и те придобиха популярност в социалните медии и интернет. Тези пъзел игри стимулират мозъка ни, като същевременно ни предоставят възможност да се забавляваме. Наскоро в социалните мрежи се появи тест за интелигентност, който предлага на интернет потребителите да опитат намерете липсващата стойност на третия квадрат за по-малко от 35 секунди.

ТАКА, можете ли да изпълните това предизвикателство и да намерите правилния отговор? Нека заедно разберем какво се крие зад този въпрос! Тестовете за интелигентност са форма на интелектуално предизвикателство, което измерва интелигентността и когнитивните способности на човека. Те могат да бъдат под формата на пъзели, викторини или дори игри.

Тестовете за интелигентност са предназначени да оценят способността на дадено лице да решава проблеми, неговото разбиране и способността му да учи. Тестовете за интелигентност могат да бъдат полезни при идентифициране на области, в които човек се нуждае от повече обучение и развитие, а също така могат да помогнат да се оцени дали човек е способен да изпълнява определени задачи.

IQ тест: Намерете липсващата стойност в последния квадрат

Тестовете за интелигентност и гатанки са чудесен начин да проверите нечии рационални и логически способности. Този вид упражнения изисква добра концентрация и използване на знания, придобити чрез опит. В този точен случай, задачата е да намерите стойността на липсващото число в третия квадрат.

IQ тест - кое е липсващото число в третото квадратче
IQ тест – кое е липсващото число в третото квадратче?

За целта е необходимо да се анализират другите два квадрата, за да се намери логиката на изчислението. Този подход ни позволява да използваме нашите аналитични и математически умения, за да намерим оптималното решение. Поради това е важно внимателно да се наблюдава наличната информация, за да се установи подходящото разсъждение.

За да успеете в този вид предизвикателство, е необходимо да се концентрирате и да използвате знанията си. В сила, намерете стойността на липсващото число в третия квадраткато анализира другите два квадрата, за да намери логиката на изчислението.

За това е необходима добра концентрация, както и прилагане на аналитични и математически умения, придобити чрез опит. Накратко, за да успеете в този тип предизвикателство, са необходими солидна концентрация и адекватна аргументация.

Решението на IQ теста

Бихме искали да благодарим на всички, които поеха предизвикателството и предложиха решението. Решаването на уравнението беше 1×2+7×4=30 и 9×3+6×2=39, и следователно 4×3+5×2=22.

IQ тест - кое е липсващото число в третия квадрат - решение
Решение

Надяваме се, че това предизвикателство ви е забавлявало и е стимулирало мозъка ви. Чувствайте се свободни да споделите това предизвикателство в социалните мрежи, за да могат и други хора да приемат предизвикателството!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Гениите намират отговора на този IQ тест за по-малко от 35 секунди. Вие един ли сте?