Геометрично предизвикателство: можете ли да разделите триъгълника на три равни части, като добавите 3 кибритени клечки?

През последните години, мисловни игри и на пъзели са преживели невиждана популярност в интернет и особено в социалните мрежи. В платформи като TikTok или Instagram хиляди хора се предизвикват ежедневно, за да стимулират мозъка и логическите си способности.

Тази статия обсъжда едно много интересно ново предизвикателство, което се появи през последните няколко дни: Geometry Challenge. Целта е да добавите 3 кибритени клечки, за да разделите триъгълника на 3 равни части.

А сега да се заемем с решаването на предизвикателството!

Тест за интелигентност: Разделете триъгълника на 3 равни части, като добавите само 3 кибритени клечки

Тестовете за интелигентност са начин за оценка и измерване на когнитивните способности на хората. Някои от тези тестове са съставени от визуални пъзели, чието решаване изисква добра концентрация. Едно от тези предизвикателства е да разделите триъгълник на 3 равни части само като добавите 3 кибритени клечки.

IQ тест - добавете 3 кибритени клечки, за да разделите триъгълника на 3 равни части
IQ тест: добавете 3 съвпадения, за да разделите триъгълника на 3 равни части

Тази загадка е сравнително лесна за разбиране, но трябва да се концентрирате добре, за да намерите решението. Да го направя, Ние Трябва да мислим за различни ъгли и да опитаме няколко варианта, за да намерим правилния отговор.

За да успеете в този тип предизвикателства, е важно да се концентрирате. Тестовете за интелигентност включват визуални пъзели, чието решаване изисква добра концентрация. Например, разделянето на триъгълник на 3 равни части само с 3 кибритени клечки изисква голямо внимание и внимателна мисъл.

Трябва да анализираме ъглите и да опитаме няколко варианта, за да намерим правилното решение. Следователно концентрацията е решаваща за решаването на това упражнение и получаването на добър резултат на IQ тестове.

Решението на геометричното предизвикателство

Намерихме решението! Бихме искали да благодарим на всички, които инвестираха в предизвикателството и демонстрираха своята упоритост в намирането на отговора. Решението е описано подробно на изображението по-долу.

IQ тест - добавете 3 кибритени клечки, за да разделите триъгълника на 3 равни части - решение
Решение

Не се колебайте да го споделите с обкръжението си в социалните мрежи, за да могат и те да приемат това предизвикателство!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Геометрично предизвикателство: можете ли да разделите триъгълника на три равни части, като добавите 3 кибритени клечки?