IQ тест: хората, които намират решението за по-малко от 45 секунди, се считат за гении!

Социалните мрежи са пълни с различни предизвикателства и загадки, които са обект на разговори между приятели и контакти. THE мисловни игри са особено популярни и понякога могат да предложат интелектуални предизвикателства, които карат играчите да мислят по-усилено.

Днес ви представяме a математическо предизвикателство много интересно: Победителят измина разстоянието за 15 секунди, вторият за 21 секунди и т.н. Колко секунди ще са необходими на шестия атлет да пресече линията?

Можете ли да намерите решението за по-малко от 45 секунди? Време е да подложите разума си на изпитание!

Тестовете за интелигентност и интелектуалните предизвикателства са много често използвани инструменти за измерване на нивото на мислене, логика и разбиране на дадено лице. Те могат да бъдат много полезни при оценката на способността на индивида да намира решения на сложни проблеми. Освен това те предоставят чудесна възможност за подобряване на уменията за решаване на проблеми и критично мислене.

Тест за интелигентност: колко време ще пресече финалната линия на шестия спортист?

IQ тестовете и пъзелите са забавен начин да тестваме нашите когнитивни способности. Този път предизвикателството е да се определи колко време ще отнеме на шестия атлет да пресече линията.

iq тест - колко секунди са необходими на шестия бегач, за да пресече финалната линия
тест за интелигентност

Знаем времената на първите петима атлети: победителят измина разстоянието за 15 секунди, вторият за 21 секунди и така нататък, като се позоваваме на хронометъра на изображението.

Но как да разберете времето на шестия спортист? Трябва да намерим a ефективна стратегия, което ще ни позволи да намерим верния отговор. Може би разликите между времената на първите пет атлети могат да ни дадат представа? Трябва също така да вземем предвид, че колкото повече се приближаваме до финалната линия, толкова по-трудно е да ускорим.

Тестовете за интелигентност и пъзелите отнемат много рефлексия и творчество. Може да изглеждат трудни, но просто трябва да използвате способностите си, за да намерите решение. В този конкретен случай е възможно шестият атлет да пресече линията за 30 секунди, но това е само приблизителна оценка. За да разберете със сигурност колко време му е отнело, ще трябва да изчакате, докато всички атлети завършат състезанието.

За да успеете в този тип предизвикателства, е важно да се концентрирате и да имате добра стратегия. Помислете за времената на първите пет атлета и намерете начин да познаете времето на шестия. Размисълът и наблюдението също са от съществено значение за намирането на правилния отговор. След като бъде намерена хипотеза, тя трябва да бъде проверена, за да се гарантира, че е правилна.

Решението на логическото предизвикателство

Ето отговора: шестият състезател пресече финалната линия за 39 секунди ! Трябва да благодарим на всички, които поеха това предизвикателство и отделиха време, опитвайки се да намерят решението.

Благодарение на логиката на изчислението получаваме: 15 + (1 + 5) = 21; 21 + (2 + 1) = 24; 24 + (2 + 4) = 30; 30 + (3 + 0) = 33; 33 + (3 + 3) = 39, стигнахме до правилния резултат.

Така че споделете предизвикателството около вас в социалните мрежи и поканете други хора да приемат предизвикателството!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: хората, които намират решението за по-малко от 45 секунди, се считат за гении!