IQ тест: кой според вас е най-тежкият подарък? Ще намерите ли верния отговор за по-малко от 12 секунди?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

В тази логическа гатанка, която често се използва като тест за интелигентност, опитайте се да идентифицирате най-тежкия подаръчен пакет сред трите подаръчни кутии на снимката. Можете ли да разрешите този пъзел за 12 секунди или по-малко?

Ако сте от хората, които обичат игри за анализ и пъзели, тази игра е идеална за вас. Не само той е забавен, но ще ви даде точна оценка на вашето ниво на IQ. Много хора вярват, че интелигентността може да се определи по това колко бързо човек решава даден проблем.

За да разрешите тези проблеми, трябва да мислите извън кутията. Отговорът няма да е толкова прост, колкото си мислехте първоначално, така че трябва да проявите креативност. Слагам вашите логически умения към теста с тази гатанка: идентифицирайте най-тежкия подаръчен пакет на снимката.

IQ тест: кой е най-тежкият подарък?

iq тест - кой подарък е най-тежък
тест за интелигентност

На изображението по-горе трябва да идентифицирате най-тежкия подаръчен пакет. Будният ум може разрешите тази загадка за 12 секунди чрез внимателно анализиране на всяка подаръчна опаковка, поставена на кантар. Отговорите са посочени точно под въпроса, така че не изневерявайте!

Съвет: Анализирайте теглото на подаръците на първата скала, след това на втората.

Решението на тази логическа загадка

Везната ще ви помогне да намерите отговора на тази загадка. В първия тур на кантара бяха поставени подаръчен пакет с червена панделка и пакет с жълт капак и синя панделка. Подаръчната кутия с червената панделка е по-тежка от кутията с жълтия капак и синята панделка.

Когато поставихме втория комплект кутии на везната, открихме, че кутията с червена панделка е по-светла от кутията на точки със синя панделка.

Сравнявайки тези два набора от данни, можем да заключим, че сред трите различни подаръчни пакета, този с полка точки и синята панделка е най-тежкият.

iq тест - кой подарък е най-тежкият - прохождение
тест за интелигентност

Тази гатанка е предназначена да тества вашата наблюдателност и интелигентност. За да го разрешите, трябва да използвате странично мислене. Отговорът е, че кутията със синята панделка е най-тежка.

Ако сте решили пъзела за 12 секунди, това означава, че можете да сте напълно доволни от когнитивните си способности. Но не се притеснявайте, този тип гатанки са просто забавен начин да тествате своя IQ. Ако искате да знаете истинския си IQ резултат, най-добре е да вземете официален IQ тест.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: кой според вас е най-тежкият подарък? Ще намерите ли верния отговор за по-малко от 12 секунди?