IQ тест: малко хора намират решението за по-малко от 25 секунди. мислиш ли че можеш

Тестовете за интелигентност и главоблъсканиците винаги са вълнуващо предизвикателство за хората, които обичат да решават пъзели. С множество начини за взаимодействие и разнообразие от предизвикателни игри, има много възможности да тествате съобразителността си и да подобрите логиката и уменията си за решаване на проблеми. Днес ще ви отправим много специално предизвикателство: можете ли да балансиратеуравнение 77-77=77 в преместване на две клечки ?

Пъзелите са много популярни в социалните мрежи, тъй като предлагат на потребителите възможност да тестват своята интелигентност и аналитични умения. Тези видове упражнения са не само забавни, но могат да бъдат полезни и за подобряване на концентрацията и паметта. Тестовете за интелигентност също предоставят добра възможност за изучаване на сложни математически концепции.

Тест за интелигентност: решете загадката 77-77=77, като преместите две клечки

IQ тест - баланс 77-77=77 чрез преместване на 2 клечки
IQ тест: балансирайте 77-77=77 като преместите 2 клечки

Имате 25 секунди, за да разрешите тази загадка: балансирайте уравнението 77-77=77. Въз основа на правилата на играта трябва да балансираме това уравнение, като преместим само две кибритени клечки. И така, готови ли сте да поемете това предизвикателство и да докажете своята логическа способност? Можете да започнете сега и да видите дали ще успеете да намерите решението!

Решението на предизвикателството

Решението на нашето предизвикателство в крайна сметка е 71, както е обяснено на изображението по-долу. Математическата формула, която води до това заключение е: 77 – 7 + 1 = 71.

IQ тест - баланс 77-77=77 чрез преместване на 2 клечки - решение
Решение

Поздравяваме всички участници за тяхната проницателност и отдаденост при решаването на това предизвикателство! Бихме искали искрено да Ви благодарим за участието. Предизвикателства като тези са много популярни в социалните мрежи като Twitter, Facebook, инстаграм.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: малко хора намират решението за по-малко от 25 секунди. мислиш ли че можеш