IQ тест: малко хора преминават това математическо предизвикателство със съвпадения за по-малко от 25 секунди. А ти ?

Интелектуалните предизвикателства, пъзелите и пъзел игрите са много популярни в интернет и социалните мрежи. Хората, които се занимават с този вид дейност, се захващат с особено удоволствие логически предизвикателства интересни и стимулиращи за техния мозък. Тази статия ви предлага ново математическо предизвикателство със съвпадения: целта е да преместите една клечка кибрит, така че уравнението 9+3×2=2 да стане правилно. За да опитате и завършите това предизвикателство, прочетете за повече подробности!

Тест за интелигентност: коя кибритена клечка трябва да се премести, за да стане уравнението правилно?

Тестовете за интелигентност и гатанки са стимулиращи предизвикателства, които ни позволяват да се тестваме интелектуално. Целта е да се реши проблем с помощта на логика и концентрация. В случай на a тест за интелигентност, предизвикателството се състои от преместване на една кибритена клечка, така че уравнението 9+3×2=2 да стане правилно.

IQ тест - 9+3x2=2
тест за интелигентност

Може да звучи лесно, но са необходими допълнителни усилия, за да се намери правилното решение. Следователно е необходимо да се концентрирате добре, за да разрешите този тип предизвикателство. Трябва да отделим време, за да анализираме всяка възможност и да помислим за последствията, които ще произтекат.

За да успеете в предизвикателството на мача, е необходимо да покажете концентрация и изобретателност. Тъй като целта е да преместите съвпадение, така че уравнението да стане правилно, е необходимо да разберете как всеки елемент от проблема взаимодейства с останалите. Тези упражнения са стимулиращи, защото разкриват нашите скрити таланти и тестват нашата интелигентност. Следователно, за да се отговори на това предизвикателство, е необходима постоянна концентрация.

Решението на логическото предизвикателство

Най-накрая е намерено правилното решение на това математическо предизвикателство! Правилното уравнение беше 8-3×2=2 и мачът, който трябва да бъде преместен, е на изображението по-долу.

IQ тест - 9+3x2=2 - инструкции
Решение

Бихме искали да благодарим на всички участници за отделеното време и ангажираност за решаването на това предизвикателство. Не се колебайте да споделите тази игра с хората около вас в социалните мрежи, така че вашите приятели или семейства също да могат да приемат предизвикателството!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: малко хора преминават това математическо предизвикателство със съвпадения за по-малко от 25 секунди. А ти ?