IQ тест: малко хора са в състояние да решат това предизвикателство за по-малко от 60 секунди!

Предизвикателствата и пъзелите станаха много популярни в интернет и социалните мрежи. Пъзел игрите, интелектуалните предизвикателства и интелектуалните игри стимулират мозъка, както и логиката и могат да бъдат много интересни.

Това предизвикателство, по-специално, е доста сложно и изисква добра способност за решаване на проблеми. Въпросът е да се намери точният брой съвпадения, които да се добавят най-малко, за да се получат 18 триъгълника от 7 първоначални триъгълника.

Готови ли сте да приемете това предизвикателство? Така че да започваме!

Тест за интелигентност: Добавете възможно най-малко съвпадения, за да получите 18 триъгълника

IQ тестове и пъзели идват под формата на предизвикателства които изискват концентрация и наблюдателност. В този тест, в началото има 7 триъгълника. Нашата цел е да добавим възможно най-малко съвпадения за да получите 18 триъгълника. Затова трябва внимателно да помислим как да продължим, за да разрешим този тип ситуация. Трябва да сме внимателни към различните възможни конфигурации и да намерим най-ефективната.

добавете кибрит, за да получите 18 триъгълника
добавете кибрит, за да получите 18 триъгълника

Тестовете за интелигентност са предназначени да тестват когнитивните ни способности и способността ни да решаваме проблеми. Те могат да приемат различни форми, като изчисления или логически игри. С този вид упражнение трябва внимателно да анализираме предоставената информация и да намерим решение, адаптирано към настоящия случай.

Този тип предизвикателство тества способността ни да поддържаме фокус върху конкретен проблем, за да го разрешим успешно. Важно е да останем фокусирани върху намирането на възможно най-доброто решение без твърде много допълнителни мачове.

За да преминем тест за интелигентност или гатанки, трябва да се концентрираме и да наблюдаваме добре дадената информация. Трябва да се вземат предвид възможните конфигурации, за да се намери най-ефективната. Следователно тези предизвикателства изискват специално внимание и постоянен фокус, за да се постигне възможно най-добрият резултат. Поддържането на оптимална концентрация е от съществено значение, за да постигнете желаната цел с възможно най-малко мачове.

Дългоочакваното решение

Горещо благодарим на всички, които работиха, за да намерят решението на това предизвикателство. Наистина беше необходимо да добавите 9 съвпадения, както е показано на изображението по-долу.

добавете кибрит, за да получите 18 триъгълника - решение
Решение

Поздравяваме всеки от участниците за тяхната проницателност и изобретателност. За да наградим усилията им, каним всички участници да споделят това предизвикателство с околните в социалните мрежи. Така че не се колебайте и предайте това предизвикателство!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: малко хора са в състояние да решат това предизвикателство за по-малко от 60 секунди!