IQ тест: малко хора успяват да намерят решението на това предизвикателство с мачове за по-малко от 20 секунди!

Днес пъзелите и пъзел игрите са много популярни в интернет и социалните мрежи. Интелектуалните предизвикателства, интелектуалните игри и логическите предизвикателства са някои от тях и могат да бъдат стимулиращи упражнения за мозъка. В тази статия ще ви предоставим a логическо предизвикателство състоящ се от образуване на 3 триъгълника чрез преместване само на 3 кибритени клечки от началната форма. Да видим дали можете да вземете това интелектуално предизвикателство.

Целта е да оформите 3 триъгълника, като преместите 3 кибритени клечки от началната форма. Като начало, нека видим подробностите за предизвикателството…

IQ тест: оформете 3 триъгълника, като преместите 3 клечки!

Тестовете за интелигентност са упражнения, които измерват ниво на когнитивни способности. Пъзелите и предизвикателствата са важна част от тези тестове и могат да бъдат много разнообразни. Един такъв пъзел е оформете 3 триъгълника, като преместите 3 кибритени клечки от дадена фигура.

3 триъгълен IQ тест
3 триъгълен IQ тест

За да постигнете това, трябва да се съсредоточите добре и да намерите най-доброто възможно решение.

Намирането на правилния резултат е вълнуващо предизвикателство, тъй като изисква малко логика и допълнителни усилия за преминаване на теста. Трябва да отделите време, за да опитате различни конфигурации, докато намерите правилната.

Трябва също така внимателно да наблюдаваме съвпаденията, така че крайните им позиции всъщност да образуват желаните триъгълници.

Решението на днешната загадка

Бихме искали да благодарим на всички, които приеха предизвикателството и отделиха време, опитвайки се да намерят решението. Решението е обяснено на изображението по-долу : не трябва да забравяме да броим големия външен триъгълник!

3 триъгълника IQ тест - инструкции
Решение

Не се колебайте да споделите това предизвикателство с хората около вас в социалните мрежи, за да продължите да тренирате мозъка си и да си прекарате добре със семейството или приятелите!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: малко хора успяват да намерят решението на това предизвикателство с мачове за по-малко от 20 секунди!