IQ тест: мислите ли, че сте достатъчно умен, за да намерите решението за по-малко от 60 секунди?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
test qi : quel est le nombre manquant dans le troisième carré

Предизвикателството, което ви очаква днес, е измамно просто: намерете липсващото число в числов и логически пъзел. Три квадрата, всеки с различни числа, предизвикват ума ви. Целта? Открийте математическия модел, който свързва тези числа намерете липсващото число в третото квадратче. Мисия, с която само най-проницателните ще могат да се заемат след време. Ще бъдете ли един от тези ?​

Интелигентността е ловкостта за промяна. -Стивън Хоукинг

Наблюдението е най-добрият подход

Ако искате бързо да преодолеете това предизвикателство, ключът е в наблюдението. Отделете малко време, за да разгледате внимателно числовите последователности, подредени във всеки квадрат. Правейки това, вероятно ще забележите логичен модел, нещо като червена нишка, която ще ви насочи към липсващото число. Именно тази умна дедукция ще направи всичко различно.

iq тест: кое е липсващото число в третото квадратче
Кое е липсващото число в третото квадратче

Красотата на цифровите пъзели

Числовите пъзели са фантастична площадка за изостряне на вашите логически и математически умения. Те стимулират ума, изострят рефлексията и носят известно удовлетворение, когато човек успее да ги реши. В нашия пъзел всеки квадрат съдържа важни улики, които, ако бъдат дешифрирани правилно, ще ви отведат до решението. Бъдете нащрекзащото всеки детайл е от значение.

Подсказка, която да ви помогне да намерите решението

Ако гатанката все още ви оставя в недоумение, предлагаме ви съвет: всеки квадрат е сцена на действие на умножение и изваждане. Вашата задача е да разберете как тези операции са свързани с числата във всеки квадрат.

Решението на нашата загадка е 17. Но не спирайте дотук, опитайте се да намерите причината зад този резултат. Тук се крие истинското предизвикателство.

Обяснението на решението

Ето го и ключът към пъзела:

iq тест - кое е липсващото число в третия квадрат - решение
Решение

В първия квадрат имаме следните операции: 3×4=12 и 17-5=12.

За втория квадрат операциите са: 7×2=14 и 25-11=14.

И накрая, в третия квадрат: 5×2=10 и 17-7=10.

Тази диаграма разкрива, че числото, което трябваше да се намери, наистина беше 17. И така, успяхте ли да разрешите тази загадка без измама ?​

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » IQ тест: мислите ли, че сте достатъчно умен, за да намерите решението за по-малко от 60 секунди?