IQ тест: можете ли да разрешите загадката на пеперудата с кибрит за по-малко от 30 секунди?

През последните години пъзелите, мозъчните игри и други интелектуални предизвикателства са на мода в интернет и социалните мрежи. Играчите са поканени да поемат все по-сложни логически предизвикателства, за да тестват своите аналитични умения и интелигентност. Днес се заемаме с едно оригинално предизвикателство: вземете три триъгълника, като преместите само две кибритени клечки ! Чудесен начин да стимулирате невроните си и да тренирате ума си! Така че нека започнем с това тест за интелигентност без повече приказки.

Тест за интелигентност: Преместете две кибритени клечки, за да образувате три триъгълника от форма на пеперуда

Тестовете за интелигентност и гатанки са забавни начини да предизвикате себе си интелектуално. Това упражнение, например, включва преместване на две кибритени клечки, за да образуват три триъгълника от форма на пеперуда. Ключът към успеха е да се съсредоточите добре и да отделите време.

Пеперуден пъзел с кибрит
IQ тест със съвпадения

Трябва внимателно да обмислим предложената схема и след това да намерим най-добрия начин да подредим съвпаденията така, че всяка от тях да създава отделен триъгълник. След това можем да наблюдаваме крайния резултат и да сравним нашето решение с очакваното.

Важно е да имате предвид, че този тип упражнения изискват много повече от просто поглед. Въпреки това, веднъж усвоени, ние се чувстваме удовлетворени от нашите умения и сме готови да преминем към следващото предизвикателство.

За да успеете в този вид предизвикателство, трябва да се концентрирате добре и да не бързате. Важно е внимателно да разгледате предложената схема, преди да поставите кибритите, за да образувате отделни триъгълници. След като решението бъде намерено, можем да сравним неговия резултат с очаквания и да бъдем доволни от неговото представяне. Тестовете за интелигентност и гатанки са забавен начин да проверите интелектуалните си способности и добрата концентрация е от съществено значение за успеха.

Решението на IQ теста

Радваме се, че приехте това предизвикателство и отделихте известно време, опитвайки се да намерите решението! За щастие, решението е обяснено на изображението по-долу.

Гатанка за пеперуда с кибрит - решение
Решение

Препоръчваме ви да споделите предизвикателството с хората около вас в социалните медии, за да разпространите думата за тази гатанка и да позволите на повече хора да опитат късмета си. Надяваме се, че сте намерили това изживяване за полезно и забавно!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: можете ли да разрешите загадката на пеперудата с кибрит за по-малко от 30 секунди?