IQ тест: можете ли да решите този логически пъзел за по-малко от 35 секунди? Само 5% от хората могат да го направят

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Това ново математическо предизвикателство ще раздвижи мозъка ви за няколко минути. Този вид цифров пъзел е идеален за хора, които обичат да поддържат умствените си способности остри. Принципът е много прост: трябва да намерите числото, което логично трябва да заеме празното място, за да завършите циферблата.

Отговорът на този пъзел не е лесен за намиране и изисква от вас малко нестандартно мислене. Но не се притеснявайте, ще намерите решението, ако се съсредоточите достатъчно. По-нататък в статията ще ви дадем решението, както и обясненията.

Можете ли да намерите решението на този пъзел за по-малко от 35 секунди?

Повечето хора са в състояние да решат тази математическа задача, но малцина от тези, които са се опитвали, са успели да намерят решението. за по-малко от 35 секунди. Ще бъдете ли сред най-добрите?

цифрови и логически пъзели - с кое число да завършите кръга (1)
Можете ли да решите този пъзел за по-малко от 35 секунди?

Кое е липсващото число, за да се завърши кръгът? Ето подробното решение

Ето логиката за решаване на този пъзел. Скоро ще се убедите, че в този цифров пъзел няма нищо много сложно.

Кръгът е съставен от 4 циферблата, като във всеки от тях има по 3 числа. Каква е логиката между двете най-външни числа на циферблата и най-вътрешното? Ето подробностите, като се започне от циферблат № 1 (1, 3, 73):

  • Набиране № 1: 1+3=4 и 7-3=4
  • Наберете номер 2: 2+3=5 и 7-2=5
  • Наберете номер 3: 4+.2=6 и 8-2=6
  • Набиране № 4: 1+5=6 и 9-3=6

Както виждате, правилният отговор е: 2

Вие ли сте един от най-добрите за това предизвикателство?

Това математическо предизвикателство е чудесен начин да проверите уменията си за решаване на проблеми. Принципът е много прост, но решението не е лесно да се намери. Ако успеете да решите този пъзел за по-малко от 35 секунди, значи сте един от най-добрите!

Предизвикайте приятелите си, като споделите този пъзел. Ако разполагате с допълнителни 30 секунди, които да отделите за нас, не се колебайте да приемете това визуално предизвикателство. Тя е подходяща за отпускане на ума и за очите.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: можете ли да решите този логически пъзел за по-малко от 35 секунди? Само 5% от хората могат да го направят