IQ тест: най-добрите преминават това математическо предизвикателство за по-малко от 20 секунди. А ти ?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Test QI : 41-2=4

Тестовете за интелигентност са един от първите начини за измерване на интелигентността и когнитивното представяне. Тези тестове са често базирани на пъзели и предизвикателства което може да бъде полезно за стимулиране на логическото мислене и критичното разсъждение. Пъзелите могат да бъдат много разнообразни, вариращи от математически изчисления до внимателно наблюдение на изображение. Следователно IQ тестовете са добър начин да тренирате мозъка си да намира креативни решения на проблемите.

Днес имаме специално предизвикателство за вас. Това е математическо уравнение чийто резултат е грешен, но трябва да бъде направен правилен. Вашата мисия е да преместете две клечки така че уравнението да е балансирано. Имате 20 секунди, за да го постигнете, за да сте сред най-добрите!

Резюме на страницата

Предизвикателството: Преместете 2 кибритени клечки, за да направите уравнението правилно

IQ тест: 41-2=4
тест за интелигентност

Това упражнение може да изглежда просто, но изисква добро наблюдение и пълна концентрация. Трябва внимателно да наблюдавате всички съвпадения, за да разберете как да ги преместите, за да постигнете желания резултат. Ключът е да мислите извън кутията, за да намерите най-ефективното решение.

Трябва също така да приложим нашите математически знания и логически умения, за да намерим правилното решение. Следователно трябва да вземем предвид, че 41-2=4. Имаме 20 секунди, за да решим това предизвикателство! И така, ще успеете ли да балансирате уравнението?

Решението на математическото предизвикателство с кибрит

Получихте решението за по-малко от 20 секунди? И така, честито! Ако все още не сте изпълнили това предизвикателство, не се притеснявайте. Решението е 11-2=9 и сме поставили изображение, за да обясним как да го постигнем.

Прочетете също:   Ето четирите стила на привързаност в любовта: как да ги идентифицирате и да откриете своя?
IQ тест - 41-2=4 - инструкции
Решение

Това предизвикателство е много популярно в социалните мрежи като Twitter, Instagram и Facebook. Много потребители са изпробвали този пъзел и са споделили своите решения с приятелите си. Така че е време да проверите дали сте намерили правилната комбинация!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » IQ тест: най-добрите преминават това математическо предизвикателство за по-малко от 20 секунди. А ти ?