IQ тест: операцията 9+5=2 е правилна, но защо? 9 от 10 души не могат да намерят отговора на тази загадка!

Логическите пъзели са от решаващо значение за тестване на нашите мозъци и мисловни умения. Предлагаме ви едно логическо предизвикателство, нашумяло в социалните мрежи. Ще успеете ли да го разрешите? Ще ви го покажем по-долу.

Този математически пъзел обиколи света на деня на Пи, известен още като Международен ден на математиката. И така, в кой случай операцията 9+5=2 е правилна? На първо място, важно е да помислите защо се празнува Денят на Пи.

Какъв е номерът “PI”?

PI е ирационално число, което също е математическа константа с висока стойност. Представя се с гръцката буква π и се получава чрез разделяне на дължината на кръг на неговия диаметър. Също така, той се използва широко за решаване на математически, физични проблеми, а също и в света на инженерството, космологията и физиката. Той несъмнено е един от най-великите представители на математическия свят.

Тест за интелигентност: как може това уравнение да е правилно?

iq тест - 9+5=2
тест за интелигентност

Въпреки че тази логическа загадка може да изглежда сложна, всъщност е доста проста. Просто трябва да подходите от различни ъгли. С други думи, ние обикновено свързваме логиката с ежедневието и с това, към което умовете ни вече са били обусловени. Но ако излезем от тази рамка, можем да намерим решения на различни пъзели.

Тази загадка е озадачила много хора и много малко хора са намерили решението. 9+5=2 може да изглежда като невярно твърдение, но всъщност има повече смисъл, отколкото си мислите. Предизвикателството е да разберете как да стигнете до там, защото има логичен отговор.

Ако това ви се струва сложно, помислете за един от най-емблематичните елементи на времето. Отговорът може да е там. Ако не можете да намерите отговора, не се притеснявайте. Отговорът ви даваме в останалата част на статията.

Решението на IQ теста

Времето, което ви дадохме, ни помогна да намерим отговора на тази загадка. Времето тече по часовниковата стрелка. И така, ако добавим 9 часа към 5, получаваме 2.

iq тест - 9+5=2 - инструкции
Решение

Ако сте имали правилното разсъждение и логика, за да намерите отговора, поздравления! Ако не, няма значение, можете да опитате да разрешите други пъзели, които предлагаме тук.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: операцията 9+5=2 е правилна, но защо? 9 от 10 души не могат да намерят отговора на тази загадка!