IQ тест: опитайте се да намерите отговора на това математическо предизвикателство за по-малко от 45 секунди. 98% от хората се провалят!

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Тестовете за интелигентност са чудесен начин да подобрите когнитивните си умения и общите си знания. Те могат да бъдат и чудесен начин за забавление. Математическите пъзели и предизвикателства са особено популярни в социалните мрежи, тъй като позволяват на потребителите да проверят своите умения и интелигентност.

Днес ви предлагаме едно математическо предизвикателство, което ще ви изпита до краен предел: 98% от хората, които се опитват да го решат, не успяват! Има 4 везни, на които стоят животни, а вашата задача е да откриете точното тегло, измерено от везна номер 4, в рамките на 45 секунди.

Ето информацията, с която разполагаме:

  1. Скала № 1 с тегло 10 кг, състояща се от котка и мишка.
  2. Скала № 2 с тегло 20 кг, състоящ се от куче и мишка.
  3. Скала № 3 с тегло 24 кг, състояща се от куче и котка.

Вашата задача е да откриете точното тегло, измерено от везна № 4, за по-малко от 45 секунди! Приемате ли предизвикателството?

Приемете предизвикателството: намерете точната стойност на теглото, измерено от везна номер 4

IQ тест _ какво е теглото на кучето+котката+мишката - предизвикателство
Приемете предизвикателството: намерете точната стойност на теглото, измерено от везната с номер 4

IQ тестовете са чудесен начин да стимулирате мозъка си и да проверите уменията си за решаване на пъзели. Днес ви предлагаме едно математическо предизвикателство, което обещава да бъде стимулиращо и интересно. Задачата ви е да откриете точното тегло, измерено от везна № 4, в рамките на 45 секунди.

За да успеете да решите този пъзел, е важно да наблюдавате дадената информация и да се концентрирате върху различните възможности.

Освен това трябва да мислите нестандартно, за да намерите оригинални решения. Ако 98% от хората, които се опитат да се справят с това предизвикателство, това означава, че само най-умните ще успеят!

Решението на предизвикателството най-накрая е разкрито

Надяваме се, че сте отделили време да помислите и да изпробвате математическите си умения, за да намерите правилния отговор на това предизвикателство. Вероятно са минали няколко секунди или минути, но ако все още не сте намерили решението, ние можем да ви помогнем.

Това математическо предизвикателство е много популярно в социалните мрежи като Facebook, Instagram, Twitter и Reddit. Можете да намерите различни решения онлайн и да обсъдите стратегиите с други участници. Поздравяваме хората, които успяха да решат това предизвикателство!

Ето как да откриете отговора на тази загадка:

  1. Котка + мишка = 10 кг
  2. Куче + мишка = 20 кг
  3. Куче + котка = 24 кг

Като съберем трите уравнения по-горе, получаваме: (Котка + Мишка) + (Куче + Мишка) + (Куче + Котка) = 10+20+24=54.

Забелязваме, че теглото на всяко животно се появява общо два пъти, което ни дава следното уравнение:

2 x (котка + куче + мишка) = 54.

Прилагайки математическите правила, получаваме: Котка + Куче + Мишка = 54/2=27 кг.

Следователно везна № 4 показва 27 kg.

Ако сте използвали друг метод за изчисление, за да стигнете до правилния резултат, моля, споделете го с нас.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: опитайте се да намерите отговора на това математическо предизвикателство за по-малко от 45 секунди. 98% от хората се провалят!