IQ тест: само гении могат да решат тази логическа загадка за по-малко от 20 секунди!

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

През последните години, пъзелиНА мисловни игриНА интелектуални предизвикателстваНА интелектуални игри и на логически предизвикателства станаха много популярни в интернет и социалните мрежи. Тези предизвикателства са забавен и интересен начин да тествате логиката и уменията си за решаване на проблеми.

Предизвикателството, което ви предлагаме днес включва преместване на една кибритена клечка, за да се обърне редът на поредицата от кибритени клечки. Затова ви каним да приемете това предизвикателство, за да упражните интелигентността си!

IQ тест: Преместете кибритена клечка, за да обърнете реда на серията

IQ тестовете са пъзели които тестват когнитивните и логически способности на индивидите. Много популярен пример е преместването на мач, за да се обърне редът на серията.

IQ тест - преместете кибритена клечка, за да обърнете реда
IQ тест: преместете кибритена клечка, за да обърнете реда

Целта е да намерите оптималния начин за изпълнение на тази задача, като преместите възможно най-малко съвпадения. Това налага да фокус и помислете за различните възможности, за да намерите правилното решение. Трябва да сме внимателни и наясно с действията, които предприемаме, защото те могат да повлияят на крайния резултат.

Тези тестове са предназначени да оценят нашите способности и умения, но могат да бъдат и интересно забавление. Те предлагат чудесен начин да подобрим когнитивните и логическите си способности, докато се забавляваме. Предизвикателствата, предлагани от тези тестове, могат да бъдат стимулиращи, защото ни принуждават да излезем от зоната си на комфорт и да решаваме сложни проблеми.

Преминаването на IQ тест изисква фокусиране върху пъзелите и обмисляне на всяка възможност. Само силна концентрация и щателен анализ на наличната информация ще направят възможно намирането на правилното решение. Това изисква отделяне на време за разглеждане на различните опции, тъй като всяко действие може да повлияе на крайния резултат. Тестовете за интелигентност са толкова забавление, колкото и начин да упражним нашите когнитивни и логически способности.

Решението е разкрито

Поздравления за всички, които се справиха с предизвикателството и за тези, които не се отказаха и упорстваха, докато намерят решението! Достатъчно беше вторият мач от групата на четиримата да се премести след групата на две, така че подредбата да стане 1-2-3-4.

Тест за интелигентност - преместете кибритена клечка, за да обърнете реда - решение
Отговорът на предизвикателството

Сега, когато знаете решението, не се колебайте да споделите това забавно предизвикателство с приятелите и семейството си в социалните медии и поканете приятелите си също да го опитат.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: само гении могат да решат тази логическа загадка за по-малко от 20 секунди!