IQ тест: само гениите могат да намерят липсващото число за по-малко от 30 секунди!

Днес пъзелите, пъзел игрите и интелектуалните предизвикателства са много популярни в мрежата и социалните мрежи. Интернет потребителите се сблъскват с IQ тестове всеки ден, които тестват когнитивните им способности. Ето го ново интелектуално предизвикателство : намерете логиката и връзката между числата, за да намерите липсващото число за по-малко от 30 секунди! Кой е готов да приеме това предизвикателство?

Тестовете за интелигентност са ефективни инструменти за оценка на когнитивните и интелектуални способности на човек. Интелектуалните предизвикателства от друга страна имат за цел да стимулират и развиват творческия и логически ум някои участници.

В сила, с малко фокус, всеки човек е способен да намира хитри и оригинални решения на сложни ситуации. Следователно игрите за мислене са отличен начин да тренирате и упражнявате паметта си или уменията си за разсъждение.

IQ тест: Разрешете мистерията на числата, за да намерите липсващите!

Тестовете за интелигентност и гатанки са забавни и предизвикателни начини да тестваме нашата интелигентност. Но понякога, става въпрос за намиране на логиката и връзката между числата, за да намерите липсващото число. Трябва да помислим за тези взаимоотношения и да намерим решението, използвайки дадените улики.

IQ тест - Кое е липсващото число
тест за интелигентност

Важно е да имате предвид, че в някои случаи, няма да е въпрос по математика или аритметика, а по-скоро въпрос на логика и здрав разум. Допълнителните елементи могат да ни помогнат да разрешим мистерията и да намерим липсващото число, което завършва последователността.

Тези упражнения могат да имат различни нива на трудност, вариращи от лесни до много трудни. Някои тестове за интелигентност може да са особено неблагоприятни за хора с математически или аритметични затруднения, тъй като изискват допълнителни умения.

Това обаче не означава, че не могат да разгадаят мистерията на числата. Всичко, от което се нуждаят, е преструктурират мислите си, мислят интелигентно и, разбира се, бъдете търпеливи.

За да завършите успешно този тип предизвикателство, концентрацията е от съществено значение. Трябва да намерите логиката и връзките между числата, за да запълните празнината. Математиката и аритметиката не винаги са необходими. Понякога трябва да използвате логика и здрав разум. Интелигентното мислене и запазването на търпението може да помогне за решаването на пъзели.

Хората с математически или аритметични затруднения трябва да могат да преструктурират мислите си, за да преминете тези IQ тестове. И накрая, концентрацията е от съществено значение, за да успеете във всяко интелектуално предизвикателство и да намерите липсващото число.

Решението разкри: липсващото число!

Верният отговор е 42. Намерихте ли стойността на липсващото число? Ако е така, поздравления. Ако не сте го намерили, ето обяснението:

IQ тест - Кое е липсващото число - решение
Решение

Логиката беше да умножим всяко число по посока на часовниковата стрелка по 2 и да добавим 2. Следователно, за да намерим резултата, трябваше да изчислим (20×2)+2=42.

Бихме искали да благодарим на всеки от участниците за тяхното участие и прозрение. Не се колебайте да споделите това предизвикателство с приятелите си, за да могат и те да се опитат да намерят решението!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: само гениите могат да намерят липсващото число за по-малко от 30 секунди!