IQ тест: ще бъдете ли един от гениите, които могат да извършат това изчисление за по-малко от 15 секунди?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

В продължение на няколко години, пъзелиНА мисловни игри и на интелектуални предизвикателства са много популярни в интернет и социалните мрежи. Тези предизвикателства ни позволяват да използваме когнитивните си способности за решаване на сложни проблеми и да стимулираме умовете си.

Днес ви каним да тествате коефициента си на интелигентност, като се опитате да разрешите следното предизвикателство: Става въпрос за извършване на изчисление на следното уравнение: 15-1(12÷4+1)=?. Важно е да запомните основните правила за изчисление.

Имате ли какво е необходимо, за да бъдете един от гениите, които могат да извършат това изчисление за по-малко от 15 секунди? Тествайте коефициента си на интелигентност и да започваме! Тестовете за интелигентност са мярка за интелигентността и когнитивните способности на човек.

Тестовете за интелигентност са предназначени да измерват скоростта и ефективността при решаване на проблеми, вземане на решения и разбиране на нова информация. Интелектуалните предизвикателства са добър начин да тествате коефициента си на интелигентност, като стимулирате ума си и ви помагат да развиете своите логически, математически, пространствени и вербални умения. Така че не чакайте повече!

IQ тест: изчислете уравнението 15-1(12÷4+1)=? като запомните правилата за елементарни изчисления

Тестовете за интелигентност и гатанки са логически тестове, които помагат да се оцени ниво на интелигентност на някого. Като част от тези тестове участниците са помолени да решават математически задачи или дори абстрактни въпроси. Следователно тук става въпрос за извършване на изчислението на следното уравнение: 15-1(12÷4+1)=?.

IQ тест - какъв е резултатът от това изчисление
тест за интелигентност

Да го направя, важно е да запомните основните правила за изчисление, като оперативни приоритети или дори умножение и деление, предхождащи събиране и изваждане. След като тези принципи бъдат разбрани и приложени, ние лесно ще получим отговора на нашия въпрос.

За да преминете IQ тестове и пъзели, е важно да се концентрирате и да прилагате правилата на елементарните изчисления. Концентрацията е ключът към успешното завършване на тези предизвикателства и по този начин да можете да напредвате. Това ни позволява да подобрим способността си да решаваме проблеми и когнитивните си умения. Тестовете и загадките за интелигентност са много интересни упражнения, които ни дават възможност да приложим знанията си на практика.

Разкрито е решението на предизвикателството

Браво на всички, които поеха това предизвикателство и си направиха труда да намерят решението. Правилният отговор беше 11. Можем да стигнем до този резултат, като направим следните изчисления: 15-1(12÷4+1) = 15-1(3+1) = 15-4 = 11.

IQ тест - Какъв е резултатът от това изчисление - решение
Решение

Независимо дали сте намерили правилния отговор или не, не се колебайте да споделите това предизвикателство с хората около вас в социалните мрежи и да им дадете възможност да приемат предизвикателството.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: ще бъдете ли един от гениите, които могат да извършат това изчисление за по-малко от 15 секунди?