IQ тест: тествайте интелигентността си, като се опитате да разрешите тази математическа загадка за по-малко от 25 секунди

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
énigme mathématique - quel est le chiffre de la dernière ligne

Пъзелите и пъзел игрите са много популярни в интернет и социалните мрежи. Тези интелектуални предизвикателства изострят умовете ни и ни карат да мислим. Това е случаят с математическата енигма, която ви предлагаме: Можете ли да намерите стойността на двете липсващи цифри за по-малко от 25 секунди?.

Целта на играта е да се изчисли стойността на двете липсващи цифри, представени с въпросителни знаци. Готови ли сте за предизвикателството?

Тест за интелигентност: кои са двете числа, които допълват пирамидата?

Тестовете за интелигентност са ефективен начин за измерване на когнитивните способности на човек. Те са предназначени да тестват способността на мозъка да разбира информация. Тези тестове често се представят под формата на пъзели, което позволява на участниците да тестват своите знания и тяхното мислене.

математическа гатанка - коя е цифрата в последния ред
тест за интелигентност

Един от най-популярните пъзели е да намерите двете скрити числа. Целта на тази игра е да се изчисли стойността на двете липсващи цифри, представени с въпросителни знаци.

За да постигнем това, трябва да анализираме всички предоставени данни и да приложим определени математически техники, за да достигнем до правилното решение. Тази дейност е полезна за развитието на нашите способност за решаване на проблемикакто и способността ни да мислим логично.

Решаването на IQ тест изисква добра концентрация и постоянство. Това включва разбиране на предоставената информация, анализиране на нейните последици и намиране на правилния отговор чрез прилагане на математически техники.

Решението на загадката

Числата 6 и 0 бяха двете цифри, които липсваха, за да образуват числото 4608.

Логиката на изчислението е всеки ред да се умножи по 8:

  • Ред 2: 9×8=72
  • Ред 3: 72*8=576
  • Ред 4: 576*8=4608

Благодарим на всички, които отделиха време да поемат това предизвикателство и намериха решението чрез своя логичен ум. Насърчаваме всички да споделят това предизвикателство в социалните медии, за да могат другите да се насладят на решаването му.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » IQ тест: тествайте интелигентността си, като се опитате да разрешите тази математическа загадка за по-малко от 25 секунди