IQ тест: това математическо предизвикателство е запазено за гении. Малко хора успяват да намерят решението за по-малко от 60 секунди!

Гатанките, мозъчните игри и интелектуалните предизвикателства присъстват все повече в интернет и социалните мрежи. IQ тестове са сред игрите, които са най-популярни сред потребителите. Тези тестове тестват както неговата логика, така и способността му да решава сложни проблеми. Днес ви предлагаме едно много интересно интелектуално предизвикателство, което се състои в решаване на математическо уравнение чрез премахване на клечка клечка и преместване на една от тях.

Целта е да премахнете съвпадение и да преместите едно, така че уравнението 221-11-4=1 да стане правилно.

Можем да кажем, че този тест е много интересен, защото ще провери способността ви да решавате логически и математически задачи. Готов ? Така че да тръгваме!

Тест за интелигентност: извадете кибритена клечка и преместете една, за да направите уравнението справедливо

Тестовете за интелигентност и гатанки са високо ценени заради способността им да стимулират ума. Те могат да бъдат забавни, но и образователни. Една от най-известните загадки е този IQ тест, чийто целта е да премахнете мач и да преместите един така че уравнението 221-11-4=1 да стане правилно.

IQ тест - 221-11-4=1
Математически IQ тест

Този тип игри изискват много концентрация и изискват логика, която изисква значителни усилия за решаване.

Въпреки това е много задоволително да видим нашите усилия възнаградени от решението на тези предизвикателства.

Трябва да имаме отворен ум и да търсим иновативни решения, които лесно могат да доведат до разочарование, ако опитите ни са неуспешни. Въпреки това, ако продължаваме да опитваме и останем фокусирани, ще намерим решението.

Решението на пъзела

Радваме се, че приехте това предизвикателство и намерихте решението! Както е показано на изображението по-долу, правилното уравнение е 22-11-4=7.

IQ тест - 221-11-4=1 - инструкции
Решението е обяснено

Благодарим ви за вашия ангажимент и времето, което отделихте за намиране на решение. Ако ви е било забавно, не се колебайте да споделите предизвикателството с околните в социалните мрежи, за да се опитат и те да намерят правилното уравнение.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест: това математическо предизвикателство е запазено за гении. Малко хора успяват да намерят решението за по-малко от 60 секунди!