IQ тест за гении: ще успеете ли да образувате 4 квадрата, като преместите една петица? 98% от хората смятат, че това е невъзможно.

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Тестът за интелигентност е инструмент за оценка на коефициента на интелигентност на индивида. Тези тестове са предназначени да измерват способността на човека да решава пъзели, да разбира концепции и да научава нови неща.

Тестовете за интелигентност са много популярни, защото се смятат за добър начин за проверка на интелектуалните способности и за определяне на това дали някой има висок коефициент на интелигентност или не. Освен това игрите и пъзелите са чудесен начин за стимулиране на мозъка и доказване на способността за решаване на сложни проблеми.

След появата на цифровия свят в социалните мрежи се появиха тестове за интелигентност. Хората споделят резултатите си с приятелите си, което допринася за популярността на тестовете за интелигентност.

Напоследък едно конкретно предизвикателство привлича вниманието на потребителите на интернет: Ще успеете ли да образувате “4 квадрата”, като преместите едно-единствено съчетание? 98% от хората смятат, че това е невъзможно. Но не е така! Ще ви покажем как да решите този пъзел.

IQ тест: решаване на предизвикателството с 4 квадрата

Нашият пъзел за деня е да се образуват 4 квадрата чрез преместване на едно мачле. За целта трябва да се вгледате внимателно и да помислите как най-добре да използвате мачовете, за да образувате 4 квадрата.

IQ тест - преместете 1 мач, за да направите 4 квадрата
IQ тест: решаване на предизвикателството с 4 квадрата

Също така ви съветваме да мислите нестандартно и да опитвате неща, които не сте опитвали преди. В пъзела може да има капан: не го пускайте! Ако сте готови, можем да започнем пъзела.

След като сте разбрали принципа и възможностите на пъзела, е време да впрегнете ума и творчеството си в работа. Отделете време да наблюдавате и да се съсредоточите върху предизвикателството.

След като вече имате идея, се забавлявайте, опитвайки различни конфигурации, за да постигнете целта си. Не се страхувайте да опитвате нетрадиционни неща! Ако сте готови, можем да започнем.

Нека видим дали сте намерили решението

Сигурни сме, че нямате търпение да видите решението на нашия пъзел на деня. Това предизвикателство е много популярно в социалните мрежи като Twitter, Facebook и Instagram. Поместваме изображение по-долу, за да обясним решението.

IQ тест - преместете 1 мач, за да получите 4 квадрата - решение
Нека видим дали сте намерили решението

Решението за умните е да образувайте числото 4 с първия квадрат, а втория запазете. Резултатът е визуално 4 с квадратче до него.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » IQ тест за гении: ще успеете ли да образувате 4 квадрата, като преместите една петица? 98% от хората смятат, че това е невъзможно.