Как да направим уравнението справедливо, като преместим възможно най-малко съвпадения? По-малко от 2 от 10 души намират верния отговор!

През последните години пъзелите и другите пъзел игри стават все по-популярни в интернет и социалните мрежи. Интелектуалните предизвикателства, интелектуалните игри и логическите предизвикателства са забавни начини да стимулирате мозъка си и да подобрите когнитивните си умения.

Този тип игри предлагат разнообразие от дейности, които могат да бъдат адаптирани към уменията и възрастта на играчите. Тестът за интелигентност е добър пример, защото тества способността на играча да решава сложни математически уравнения, като мести възможно най-малко съвпадения.

Днес ще ви отправим предизвикателство: Целта е да преместете възможно най-малко съвпадения така че уравнението 382-130=522 да стане правилно.

Да видим дали можете да изпълните това предизвикателство!

Тест за интелигентност: Преместете възможно най-малко съвпадения, за да направите уравнението 382-130=522 правилно

Тестовете за интелигентност и загадките понякога могат да бъдат трудни предизвикателства. Целта е да се реши проблемът чрез преместване на възможни са по-малко съвпадениятака че уравнението 382-130=522 е правилно.

Тестът за IQ не е възможен
Тестът за интелигентност, който много хора смятат за невъзможен за решаване

Това изисква добра концентрация, защото трябва внимателно да обмислите решението. Трябва внимателно да наблюдаваме всяка ситуация, за да намерим пътя към нея преместване на мачове и се уверете, че резултатът е правилен. Възможно е да се използват доказани методи за получаване на задоволителен резултат, като например разглеждане на всяко уравнение, за да се разбере кои числа трябва да бъдат добавени или извадени.

Справянето с този тип предизвикателства изисква добра концентрация и изострено чувство за наблюдение. Трябва да отделите време, за да анализирате всяко уравнение и да обърнете внимание на движенията на клечките, за да намерите решението.

Да се ​​научите да обмисляте всяка стъпка е от съществено значение, тъй като е важно да успеете, като местите възможно най-малко съвпадения. Могат да се използват доказани техники за постигане на задоволителен резултат: наблюдавайте числата и разберете кои трябва да бъдат добавени или извадени.

Решението на предизвикателството

Решението е обяснено на изображението по-долу: трябваше да преместите една клечка кибрит, за да изпълните това предизвикателство, като спазвате правилото.

Тестът за IQ не е възможен - решение
Решението на IQ теста, което изглежда невъзможно

Благодарим на всички, които поеха това предизвикателство и отделиха време, опитвайки се да намерят решението. Не се колебайте да споделите предизвикателството с околните в социалните мрежи, за да може всеки да се опита да го реши!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Как да направим уравнението справедливо, като преместим възможно най-малко съвпадения? По-малко от 2 от 10 души намират верния отговор!