Как да направите прическа по-дълго? 5 съвета, които трябва да знаете

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Comment faire tenir une coiffure plus longtemps

Всяка жена знае, че поддържането на безупречна прическа през целия ден може да бъде предизвикателство. Независимо дали имате права, къдрава или вълниста коса, има някои трикове, които трябва да знаете, за да направите прическата по-дълготрайна. В тази статия ще открием 5-те основни съвета за получаване на дълготрайна прическа.

Подготовката е ключова

За да имате прическа, която държи, тайната започва с подготовка на косата. Правилната подготовка гарантира, че косата ви е готова да приеме и задържи прическа през целия ден.

Измийте и поддържайте правилно

Всичко започва с добър шампоан и балсам, подходящи за вашия тип коса. Това помага за премахване на примесите и излишната мазнина, които могат да попречат на прическата ви да се задържа.

Как да направите прическа по-дълготрайна
Как да направите прическа по-дълго?

Правилно сушене

След измиване не забравяйте да изсушите добре косата си. Остатъчната влага може да причини накъдряне и да направи прическата ви по-малко издръжлива.

Използвайте правилните продукти

Изборът на продукти за коса също играе основна роля за издръжливостта на вашата прическа. Специфични продукти могат да помогнат за фиксирането на прическата и да я предпазят от външни елементи, които могат да я развалят.

Стилизиращи продукти

Продукти като пяни, кремове и спрейове за оформяне могат да придадат допълнителна устойчивост на вашата прическа. Те също така добавят слой защита от влага и атмосферни влияния.

Лакове и фиксатори

Лакове за коса и фиксатори се използват, за да фиксират прическата ви на място и да я оставят да издържи на времето и физическата активност.

Овладейте техниката на стилизиране

Овладейте техниката на стилизиране е от съществено значение за успешна прическа, която държи. Независимо дали използвате преса, маша или просто пръстите си, трябва да знаете как да използвате тези инструменти правилно, за да постигнете най-добър резултат.

Стайлинг върху суха коса

  • Избягвайте да оформяте косата си, докато е още влажна. Оформянето на косата, когато е напълно суха, помага за предотвратяване на къдренето и удължава живота на стила.
  • Винаги използвайте топлинно защитно средство, преди да използвате топлинни инструменти, за да предотвратите увреждане от топлина.

Правете корекции през целия ден

Колкото и перфектно да сте успели да направите прическата си сутринта, вероятно ще ви трябват няколко корекции през целия ден. Наличието на няколко скоби под ръка може да ви помогне да запазите прическата си непокътната.

  • Мини-четка: за освежаване на вашата прическа през целия ден.
  • Мини стилизиращ спрей: за възстановяване на устойчивостта на вашата прическа, ако е необходимо.
  • Фиби: за да върнете летящите части на мястото им.

спи умно

И накрая, дори вечерната ви рутина може да изиграе роля за издръжливостта на вашата прическа. Спането върху копринена калъфка за възглавница вместо върху памучна може да помогне за намаляване на триенето и следователно накъдрянето. Освен това, връзването на косата ви на висока, свободна конска опашка с незакопчаващ се ластик може да ви помогне да запазите прическата си през нощта.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Как да направите прическа по-дълго? 5 съвета, които трябва да знаете