Как да отключите телефона си, ако сте забравили пин кода?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Comment déverrouiller votre téléphone si vous avez oublié le code pin ?

В днешно време, осигурявайки си мобилен телефон се превърна в незаменим навик. Сред различните налични опции, ПИН код е един от най-разпространените методи. Понякога обаче забравяме този ценен сусам. В тази статия научете как да отключите телефона си, ако сте забравили ПИН кода.

Подгответе PUK кода

THE PUK код (Personal Unblocking Key) е уникален осемцифрен идентификатор, който отключва вашата SIM карта, когато е заключена след три неуспешни опита за въвеждане на ПИН кода. Ето стъпките, които трябва да следвате, за да намерите и използвате своя PUK код:

Как да отключите телефона си, ако сте забравили пин кода?
Как да отключите телефона си, ако сте забравили пин кода?
 1. Проверете поддръжката : PUK кодът обикновено е изписан върху пластмасовия държач, в който е била вашата SIM карта, когато е била доставена. Ако сте го запазили, консултирайте се с него, за да намерите своя PUK код.
 2. Свържете се с вашия оператор : Ако не можете да намерите носителя, съдържащ вашия PUK код, свържете се с отдела за обслужване на клиенти на вашия телефонен оператор. Той ще може да ви даде вашия код, след като потвърди самоличността ви.
 3. Въведете PUK кода : След като PUK кодът бъде извлечен, въведете го в телефона си, за да отключите вашата SIM карта. След това можете да изберете нов ПИН код.

Нулиране на телефона

Ако не можете да получите вашия PUK код или ако не работи, трябва да помислите нулирайте телефона си. Имайте предвид обаче, че този метод ще изтрие всички данни, съхранени на вашия телефон (контакти, снимки, приложения…). Ето как:

 1. Проверете съвместимостта : Уверете се, че телефонът ви позволява нулиране, без да се налага да въвеждате ПИН кода. Моделите и операционните системи се различават според марката, така че се консултирайте с производителя на вашия телефон.
 2. Архивирайте вашите данни : Преди да нулирате телефона си, не забравяйте да архивирате вашите важни данни (снимки, контакти, бележки и т.н.) на компютър или облачна услуга.
 3. Продължете към нулиране : В зависимост от модела на вашия телефон методът може леко да се различава. Консултирайте се с ръководството за потребителя или официалния уебсайт на производителя за процедурата, специфична за вашето устройство.

Пример за смартфони с Android

За да нулирате смартфон с Android, изпълнете следните стъпки:

 • Изключете телефона си
 • Натиснете и задръжте бутоните “Volume +” и “Power” едновременно, докато логото на Android се появи на екрана
 • Използвайте клавишите за сила на звука, за да навигирате в менюто и изберете „Изтриване на данни/нулиране на фабричните настройки“, като натиснете бутона за захранване
 • Потвърдете нулирането, като изберете „Да — изтриване на всички потребителски данни“
 • Изберете „Рестартиране на системата сега“, за да рестартирате телефона си.

Пример за iPhone

За да нулирате iPhone, ето процедурата, която трябва да следвате:

 • Свържете вашия iPhone към компютър, работещ с iTunes
 • Отворете iTunes и се уверете, че е актуален
 • Едновременно натиснете и задръжте бутоните „Home“ (или „Volume –“ за модели без бутон Home) и „Power“, докато се появи логото на Apple, след което отпуснете бутона Power, докато държите бутона Home или Volume –
 • Когато iTunes открие вашия iPhone в режим на възстановяване, изберете „Възстановяване“, за да започнете нулирането.

Използвайте приложение на трета страна

В краен случай можете да опитате да използвате a приложение на трета страна за да отключите телефона си. Има няколко налични приложения на пазара, които твърдят, че могат да отключат вашето устройство, без да изискват ПИН кода. Все пак имайте предвид потенциалните рискове за сигурността на вашите данни и се уверете, че сте избрали надеждно и сигурно приложение.

Накратко, ако сте забравили своя пин код, имате няколко решения: използване на PUK кода, нулиране на телефона ви или дори използване на приложение на трета страна. Чувствайте се свободни да проучите тези различни опции за възстановяване на достъпа до мобилния си телефон и се уверете, че сте избрали метода, който най-добре отговаря на вашата ситуация.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Как да отключите телефона си, ако сте забравили пин кода?