Как да премахнете мазнините в долната част на корема естествено и ефективно?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Comment perdre le gras du bas du ventre naturellement et efficacement

Загубата на мазнини в долната част на корема е цел, която много хора се стремят да постигнат. Въпреки това, не винаги е лесно да се знае как да го направите естествено и ефективно. В тази статия предлагаме някои съвети, които да ви помогнат да се отървете от нежеланите мазнини по корема.

Приемете балансирана диета

За премахване на мазнините в долната част на корема диетата играе решаваща роля. В сила, важно е да се предпочитат здравословни и нискокалорични храникато същевременно избягвате сладкиши и други преработени храни с високо съдържание на лоши мазнини.

Любими храни

Ето неизчерпателен списък с храни, които да включите в диетата си, за да насърчите загубата на тегло:

 • Зелените зеленчуци: те са с високо съдържание на фибри, витамини и минерали и с ниско съдържание на калории. Те също така улесняват чревния транзит и осигуряват добра ситост.
 • Постни протеини: те са от съществено значение за правилното функциониране на тялото и изграждането на мускулите. Изберете растителни (леща, нахут) или животински (пилешко, пуешко, риба) източници на протеини.
 • Плодовете : те осигуряват витамини, минерали и антиоксиданти, като същевременно са по-малко калорични от сладкишите. Внимавайте обаче да не прекалявате, защото някои плодове са богати на естествени захари.
 • Добри мазнини: те са от съществено значение за правилното функциониране на тялото и производството на енергия. Изберете източници на ненаситени мастни киселини като авокадо, ядки, зехтин или мазна риба.
Как да премахнете мазнините в долната част на корема естествено и ефективно
Как да премахнете мазнините в долната част на корема естествено и ефективно

Храни, които трябва да се избягват

За да загубите мазнини по корема, е важно да ограничите следните храни:

 • Преработени продукти: те често съдържат голямо количество лоши мазнини, захар и сол.
 • Сладките: те не само са с високо съдържание на калории, но и насърчават напълняването в областта на корема.
 • Подсладени напитки: те са много бедни на хранителни вещества и насърчават задържането на вода и образуването на коремни мазнини.
 • Пържени храни: те обикновено са с високо съдържание на калории и лоши мазнини, което може да доведе до натрупване на мазнини по корема.

Упражнявай се редовно

В допълнение към балансираната диета, редовната физическа активност е от съществено значение за загубата на мазнини в долната част на корема. В сила, упражненията не само изгарят калории, но и укрепват коремните мускули и подобряват стойката.

Сърдечно-съдови упражнения

За насърчаване на загуба на тегло в стомаха е важно да се изпълняват сърдечно-съдови упражнения като:

 • Бързо ходене или джогинг: тези две дейности са достъпни за всички и ви позволяват да горите калории, докато натоварвате коремните мускули.
 • Колелото : тя ви позволява да работите с цялото тяло, особено с мускулите на долната част на корема.
 • плуване: натоварва всички мускули на тялото и насърчава загубата на тегло, включително в областта на корема.

Целенасочени упражнения за долната част на корема

Някои упражнения са особено ефективни за укрепване и тонизиране на мускулите на долната част на корема:

 • Обратната криза: Легнали по гръб, стъпала на земята, свити крака, леко повдигнете задните части от земята и ги върнете обратно към гърдите. Задръжте позицията за няколко секунди, преди леко да я отпуснете.
 • Повдигане на краката: Легнали по гръб, изправени крака, повдигнете краката си вертикално, докато образуват ъгъл от 90° с бюста. Върнете се бавно, без да докосвате земята.
 • Печалбата: в позиция дъска на предмишниците, поддържайте права позиция и свийте коремните мускули за няколко секунди.

От съществено значение е тези упражнения да се изпълняват редовно и постепенно, за да се получат видими и трайни резултати.

Управлявайте стреса

Стресът често е фактор, допринасящ за наддаването на коремно тегло. Наистина, когато човек е стресиран, тялото му произвежда кортизол, хормон, който насърчава натрупването на коремни мазнини. Следователно, за да загубите мазнини в долната част на корема, е важно да се научите как да управлявате стреса си.

Ето някои техники за релаксация, които могат да помогнат за намаляване на нивата на стрес:

 • Дълбоко дишане: забавя сърдечната честота и отпуска тялото и ума.
 • медитация: помага да се съсредоточите върху настоящия момент и да евакуирате негативните мисли.
 • Йога: той съчетава пози и дихателни упражнения за подобряване на гъвкавостта, мускулната сила и управлението на стреса.

Като следвате тези съвети и се храните балансирано, спортувате редовно и управлявате стреса си, можете да загубите мазнините в долната част на корема естествено и ефективно. Не забравяйте, че постоянството е ключът към успеха и резултатите не са незабавни, те отнемат време и постоянни усилия.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Как да премахнете мазнините в долната част на корема естествено и ефективно?