Как ефективно да се предпазите от дървеници в хотела?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Comment se protéger des punaises de lit à l’hôtel

Дървениците са малки насекоми вредители, които се хранят с човешка кръв. Те могат да бъдат кошмар за пътниците, особено когато се срещат в хотели. В тази статия ще ви дадем няколко съвета как да се предпазите от тези вредители по време на престоя си в хотела.

Изберете внимателно вашия хотел

За да не попаднете на дървеници, важно е да изберете заведение, където чистотата е приоритет. Прочетете внимателно мненията на други клиенти в сайтовете за онлайн резервации и обърнете внимание на коментарите относно чистотата и евентуалното наличие на дървеници. Не се колебайте да изберете хотел, който е получил сертификати или етикети, удостоверяващи добрите хигиенни практики.

Как да се предпазите от дървеници в хотела
Как да се предпазите от дървеници в хотела?

Огледайте стаята си при пристигането

След като сте в хотела, не бързайте да разопаковате багажа си. Отделете време да огледате спалнята за признаци на дървеници. Ето някои неща, които трябва да проверите:

  • Матракът и пружинната кутия: Разгледайте внимателно тези два елемента, повдигнете чаршафите и разгледайте внимателно шевовете, гънките и ъглите на матрака и пружинната кутия. Дървениците обикновено са червеникави или кафяви на цвят и имат сплескана овална форма.
  • Спално бельо: Огледайте чаршафите, възглавниците и одеялата за малки черни точки (изпражнения от дървеници) или червени петна (кръв).
  • Обзавеждане и оборудване: Дървениците могат да се крият в кресла, дивани, завеси, картини и други предмети в стаята. Не забравяйте да проверите и тези елементи.
Ефективно се предпазете от дървеници в хотела
Ефективно се предпазете от дървеници в хотела

Ако откриете дървеници или признаци за тяхното присъствие, незабавно уведомете рецепцията на хотела и помолете да смените стаята или дори заведението, ако е необходимо.

Вземете предпазни мерки с багажа си

Дръжте нещата си високо

За да предотвратите навлизането на дървеници в багажа ви, дръжте ги високо и далече от стените. Използвайте рафтовете за багаж, предоставени от хотела, или поставете куфарите си на маса или бюро. Избягвайте да поставяте дрехите и аксесоарите си директно на пода или на леглото.

Използвайте покривала за дървеници

Има капаци, специално проектирани да предпазват багажа ви от дървеници. Тези покрития обикновено са водоустойчиви и устойчиви на разкъсване, което ги прави трудни за проникване от насекоми. Не забравяйте да купите малко, преди да тръгнете на пътуването си.

Поддържайте добра лична хигиена

Въпреки че дървениците не са привлечени от мръсотия, препоръчително е да поддържате добра лична хигиена, докато сте в хотела. Вземайте редовно душ и се преобличайте, за да ограничите риска от заразяване.

Как да се предпазите от дървеници
Как да се предпазите от дървеници?

Какво да правим при ухапвания от дървеници?

Ако сте жертва на ухапвания от дървеници по време на престоя си в хотела, ето няколко съвета за облекчаване на сърбежа и избягване на усложнения:

  • Измийте засегнатата област: Използвайте студена вода и сапун, за да почистите внимателно кожата около ухапванията.
  • Нанесете успокояващ крем: Хидрокортизон или антихистаминови кремове могат да се използват за намаляване на сърбежа и зачервяването.
  • Избягвайте надраскване: Дори ако ухапванията са сърбящи, опитайте се да не ги чешете, за да избегнете влошаване на кожните лезии и причиняване на инфекции.
  • Отиди на лекар: Ако ухапванията са многобройни, много болезнени или придружени с признаци на инфекция (силно зачервяване, топлина, гной), незабавно се консултирайте с лекар.

Прилагайки тези съвети при следващия си престой в хотела, можете значително да намалите риска от среща с дървеници и по този начин да се насладите пълноценно на почивката си в пълно спокойствие.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Как ефективно да се предпазите от дървеници в хотела?