Как нежно да сваляте килограми от бременността с тези 3 основни съвета?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

След бременност много жени искат да възвърнат фигурата си. За това е необходимо да възприемете нежен и уважителен подход към тялото си. В тази статия предлагаме три основни съвета за отслабване при бременност в цялото спокойствие.

1. Коригирайте диетата си, за да насърчите загубата на тегло

Диетата играе основна роля в процеса на отслабване след бременност. Ребалансирането на храната често е необходимо, за да помогне на тялото да се отърве от излишните килограми. Ето няколко съвета за коригиране на вашата диета:

Дайте приоритет на богатите на хранителни вещества храни

Храни, богати на витамини, минерали и фибри, са от съществено значение за насърчаване на елиминирането на токсините и улесняване на храносмилането. Изберете зелени зеленчуци, пресни плодове, пълнозърнести храни и постни източници на протеин като риба или птиче месо.

Как нежно да отслабнете при бременност
Как нежно да отслабнете при бременност

Контрол на порциите

За да избегнете преяждане, не забравяйте да контролирате порциите си. Използвайте по-малки чинии и не пълнете винаги. Отделете време да дъвчете и се наслаждавайте на всяка хапка, за да почувствате по-добре ситост.

Избягвайте преработените храни

Преработените храни често са с високо съдържание на захар, мазнини и сол, което може да доведе до допълнително наддаване на тегло. Избирайте пресни храни и избягвайте готовите ястия, доколкото е възможно.

2. Интегрирайте физическата активност в ежедневието си, за да изгаряте калории

За да отслабнете след бременност, е важно да спортувате редовно. Физическата активност не само изгаря калории, но и тонизира мускулите и укрепва сърдечно-съдовата система. Ето няколко идеи за включване на упражнения в рутината ви:

Намерете забавно занимание

Спортът трябва да бъде преди всичко удоволствие, което трябва да се практикува в дългосрочен план. Изберете дейност, която ви подхожда и която ще ви хареса: бързо ходене, плуване, колоездене, йога, танци… Възможностите са много!

Движете се всеки ден

Не е необходимо да отделяте часове за спортуване, за да се възползвате от положителните му ефекти. Създайте си навика да се движите през целия ден: изкачвайте стълбите, ходете, когато пътувате, разтягайте се редовно… Всеки жест е от значение!

Отделете време за себе си

Не се колебайте да отделите време за почивка и да практикувате дейност, която ви кара да се чувствате добре, като медитация, йога или четене. Това ще ви помогне да управлявате по-добре стреса си и да поддържате здравословно тегло.

3. Останете хидратирани, за да улесните загубата на тегло

Хидратацията често се пренебрегва, когато се опитвате да отслабнете. Въпреки това, той играе решаваща роля в елиминирането на отпадъците и регулирането на апетита. Ето няколко съвета как да останете хидратирани:

Пийте вода през целия ден

За да сте добре хидратирани е препоръчително да пиете поне 1,5 литра вода на ден. Не чакайте да сте жадни, за да пиете: не забравяйте винаги да имате бутилка вода със себе си и да пиете редовно.

Варирайте напитките

Ако ви е трудно да пиете достатъчно вода, не се колебайте да разнообразите удоволствията с консумация на билкови чайове, запарки или ароматизирани води без добавена захар.

Избягвайте подсладените напитки

Газирани напитки, промишлени плодови сокове и други сладки напитки трябва да се избягват, защото те осигуряват много калории без реална хранителна стойност. Вместо това изберете неподсладени или нискокалорични напитки.

Изслушвайте се един друг

Не забравяйте да слушате сигналите на тялото си кога да се хидратирате. Понякога чувството на глад може да бъде объркано с жажда: опитайте се да изпиете голяма чаша вода, преди да се втурнете за лека закуска.

Прилагайки тези три основни съвета, ще можете нежно да свалите килограмите от бременността и да намерите спокойна линията си. Не забравяйте, че всяка жена е различна и търпението е ключово в този процес. Грижете се за себе си и слушайте тялото си.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Как нежно да сваляте килограми от бременността с тези 3 основни съвета?