Какви са тайните на Фън Шуй за увеличаване на богатството на работното място?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

THE Фън Шуй е древно китайско изкуство за хармонизиране на околната енергия на дадено място за насърчаване на благополучие и просперитет. Може да се прилага във всички области на живота, включително работата. В тази статия разкриваме основните принципи на Фън Шуй да привлечете богатство в професионалния си живот.

Разберете значението на зоните на богатство

Фън Шуй разделя пространствата на различни зони, всяка от които е свързана с определен аспект от живота ни. За да привлечете богатство на работа, е важно да знаете и активирате областите на богатство във вашия офис или бизнес.

Зоната на богатството във вашия офис

Според Фън Шуй зоната на богатството обикновено е в задния ляв ъгъл на стаята, в която работите, когато сте с лице към входната врата. Важно е тази зона да се поддържа чиста, подредена и добре осветена, за да може положителната енергия да тече и да се привлекат финансови възможности.

Увеличете богатството на работа с фън шуй
Увеличете богатството на работа с фън шуй

Зоната на богатството във вашия бизнес

В една компания зоната на богатство обикновено е близо до главния вход, но също и в зони, където се извършват финансови транзакции, като касови апарати или офиси на мениджъри по приходи. Поддържането на тези зони чисти и организирани е от решаващо значение за привличането на положителна енергия и клиенти.

Укрепете елементите на Фън Шуй, свързани с богатството

Във Фън Шуй всяка област се свързва с определен елемент (дърво, огън, земя, метал или вода). За да стимулирате богатството в работата, е необходимо да засилите елементите, свързани с тази област.

Дървеният елемент

Дървото представлява растеж и разширяване. За да насърчите финансовия просперитет, поставете зелени, здрави растения в богатата зона на вашия офис или бизнес. Саксийните растения са особено препоръчителни, защото те символизират постоянен ръст на доходите. Избягвайте кактуси, които могат да отблъснат възможностите поради своите бодли.

Водната стихия

Водата се свързва с изобилието и потока на енергия. В зоната на богатството може да се постави аквариум със злато или златна рибка, за да се привлече просперитет. Уверете се, че водата винаги е чиста и бистра за оптимална циркулация на положителна енергия. Ако нямате възможност да имате аквариум, може да се използва и фонтан за активиране на водната енергия.

Фън Шуй тайни за увеличаване на богатството
Фън Шуй тайни за увеличаване на богатството

Използвайте символи на богатство и изобилие

Фън Шуй е пълен със символи, представящи богатство и изобилие. Възможно е да ги включите в работното си пространство, за да привлечете просперитет.

  1. Трикраката жаба: този класически китайски символ представлява богатство и финансов успех. Поставете статуетка на тази жаба в зоната на богатството или близо до входа на вашия офис или бизнес, за да привлечете финансов късмет.
  2. Импровизираната лодка: лодка, натоварена със златни монети или бижута, символизира пристигането на неочаквано богатство. Поставете го в зоната на богатството, като се уверите, че е обърнат навътре към офиса или бизнеса, за да поканите изобилието.
  3. китайски монети: Китайски метални монети, вързани с червена панделка, могат да бъдат окачени в зоната на богатството, за да привлекат просперитет.

Погрижете се за външния вид на вашето работно място

Положителната енергия трябва да може да тече свободно около вашия офис или бизнес, за да насърчи изобилието. Екстериорът на вашето работно място играе решаваща роля в този поток от енергия.

как да увеличите богатството с фън шуй
как да увеличите богатството с фън шуй

Поддържайте прозорци

Прозорците се считат за очите на вашия бизнес и трябва да бъдат чисти и добре поддържани, за да позволят навлизането на положителна енергия. Уверете се, че прозорците са винаги чисти и че завесите или щорите са в добро състояние.

Маркирайте записа

Входът на вашия офис или бизнес е първото впечатление, което оставяте на клиентите си и следователно трябва да бъде гостоприемен и привлекателен. Уверете се, че е чисто, добре осветено и засадено със зелени растения, за да привлечете положителна енергия и финансови възможности.

Възприемете положително и открито отношение

И накрая, Фън Шуй не би бил пълен, без да споменем важността на положителното и открито отношение за привличане на богатство. Култивирайте дух на благодарност и щедрост и бъдете готови да се възползвате от възможностите, които ви идват. Положителната енергия, която излъчвате, ще ви помогне да привлечете още повече изобилие в професионалния си живот.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Съвети » Какви са тайните на Фън Шуй за увеличаване на богатството на работното място?