Колко време трябва да ходите, за да отслабнете с 1 кг?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Combien de temps faut-il marcher pour perdre 1Kg

В свят, в който затлъстяването и наднорменото тегло са проблеми на общественото здраве, редовната физическа активност е от съществено значение за поддържане на здравословно тегло. Сред многото налични възможности ходенето е проста и достъпна дейност, която може да ви помогне да отслабнете. Но тогава, колко време отнема ходенето, за да отслабнете с 1 кг? Ще проучим различни фактори, които могат да повлияят на тази продължителност.

Ползите от ходенето за отслабване

Ходенето е нежно упражнение, което има няколко ползи за здравето и загубата на тегло:

Колко време трябва да ходите, за да отслабнете с 1 кг
Колко време трябва да ходите, за да отслабнете с 1 кг?
  • Гори калории : Всяка стъпка, която правите, изразходва енергия, което помага да увеличите дневното си изгаряне на калории.
  • Подобрява сърдечно-съдовата издръжливост : практикуваното редовно ходене укрепва сърцето и белите дробове, намалява кръвното налягане и намалява риска от сърдечни заболявания.
  • Укрепва мускулите на кракатагърба и корема, което насърчава по-добра стойка и предотвратява болки в ставите и мускулите.
  • Стимулира метаболизмакато по този начин спомага за по-ефективното изгаряне на складираните в тялото мазнини.
  • Намалява стреса и подобрява качеството на сънядва важни фактора за здравословна и устойчива загуба на тегло.

Колко време да ходите, за да отслабнете с 1 кг?

Изгорени калории по време на ходене

За да прецените колко време отнема ходенето, за да отслабнете с 1 кг, първо трябва да разберете как работи загубата на тегло. Загубата на тегло изисква създаване на калориен дефицит, тоест изразходвайте повече калории, отколкото приемате. Един килограм телесна мазнина се равнява на приблизително 7700 калории. И така, за да отслабнете с 1 кг, трябва да изгорите допълнителни 7700 калории.

Отслабнете с ходене
Отслабнете с ходене

Количеството калории, които изгаряте, докато ходите, зависи от теглото ви, изминатото разстояние и скоростта ви. Средно се смята, че човек с тегло 70 кг изгаря между 240 и 320 калории на час ходене с умерена скорост (4 до 6 км/ч). При това темпо би било необходимо да ходите между 24 и 32 часа, за да изгорите 7700 калории, необходими за загуба на един килограм.

Значението на диетата

Въпреки това не е достатъчно да ходите пеша, за да отслабнете: храната също играе решаваща роля за отслабването. За да получите задоволителни резултати, от съществено значение е да приемете балансирана диета, адаптирана към вашите енергийни нужди. Ако консумирате твърде много калории в сравнение с това, което изразходвате, дори и да ходите редовно, няма да отслабнете.

Така че, за да оптимизирате загубата на тегло от ходене, важно е също така да наблюдавате приема на калории и да се съсредоточите върху богати на хранителни вещества храни, като плодове, зеленчуци, постни протеини и пълнозърнести храни.

ходене пеша за отслабване
ходене пеша за отслабване

Редовност и интензивност на ходенето

И накрая, за да свалите 1 кг чрез ходене, трябва да сте редовни и постоянни. Идеалното е да практикувате тази дейност поне 30 минути на ден, 5 дни в седмицата. Можете постепенно да увеличавате продължителността на вашите сесии, за да постигнете максимални резултати.

Изборът на интензивност на ходене също оказва влияние върху загубата на тегло. Бързото ходене (6 до 8 км/ч) изгаря повече калории от умереното ходене и натоварва повече сърдечно-съдовата система. Освен това помага за укрепване на мускулите на краката и извайване на силуета. Чувствайте се свободни да променяте темпото си и да включвате последователности от бързо ходене в тренировките си.

Вземете предвид индивидуалните фактори

Важно е да запомните, че всеки човек е уникален и че няколко индивидуални фактора могат да повлияят на загубата на тегло, като възраст, пол, метаболизъм или дори медицинска история. По този начин е трудно да се даде точна цифра за времето, необходимо за ходене, за да отслабнете с 1 кг.

Въпреки това, като комбинирате редовното ходене с балансирана диета и като вземете предвид специфичните си нужди, вие поставяте шансовете в своя полза да постигнете целите си за отслабване. Знайте също, че е важно да се консултирате със здравен специалист, преди да започнете тренировъчна програма или да промените драстично диетата си.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Колко време трябва да ходите, за да отслабнете с 1 кг?