Кулинарни празници на открито: 6 сигурни начина да прогоните мухите по време на пикник

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
6 méthodes infaillibles pour tenir les mouches à l

Храна на открито са едно от простите удоволствия в живота, но те могат бързо да бъдат развалени от пристигането на нежелани гости: мухите. Тези вредители са привлечени от миризмите на храна и могат бързо да станат инвазивни. Приятното градинско парти може да се превърне в стресиращо изпитание, когато мухите започнат да летят около закусвалните и да кацат върху храната. за щастие има много прости решенияестествено и ефективно за отблъскване на тези натрапници без използването на потенциално токсични химикали.

Спокойствието на храненето на открито се завръща! Край на гледането на небето за тези летящи паразити.

Хранене с мухи: Повече от неудобство, риск за здравето

мухи са не само дразнещи и неприятни, но и представляват риск за здравето. Тези насекоми са свикнали да кацат върху разлагаща се материя и могат да пренасят болестотворни бактерии, вируси и паразити. Тяхното присъствие може да увеличи риска от сериозни хранителни заболявания като салмонелоза, дизентерия, хепатит А, коремен тиф и други стомашно-чревни инфекции. Поради това е от съществено значение да се избягва контактът им с храната, доколкото е възможно, и да се въведат мерки за отблъскване.

6 сигурни начина да държите мухите далеч
6 сигурни начина да държите мухите далеч

Гениални решения за осуетяване на нападението на мухите по време на пикник

1. Обжалване на духането на вентилатора

Фен може да бъде ценен съюзник по време на летните ястия. Неговата полезност далеч надхвърля обикновеното охлаждане на атмосферата. Въздушните течения, които създава, могат да нарушат полета на мухите, като им попречат да се приближат и да кацнат върху храната.

2. Отблъскващият аромат на свещи с цитронела

Свещи от цитронела са друго ефикасно оръжие срещу мухи. Освен че излъчват приятна цитрусова миризма, те възпират приближаването на мухи и други летящи насекоми.

3. Бял оцет, естествен репелент срещу мухи

бял оцет, със своята характерна миризма, е отличен репелент срещу мухи. Просто изсипете малко от тази течност в чаши, поставени около масата, за да предпазите мухите.

4. Растения, декоративни и репелентни съюзници

Някои растения като лавандула, евкалипт или здравец са не само естетични, но и много ефективни за отблъскване на мухи. Техните естествени аромати отблъскват тези летящи насекоми, осигурявайки спокойно хранене.

5. Карамфил, естествен и евтин репелент

карамфил имат миризма, която мухите не понасят, особено в комбинация с лимон. Един обикновен цитрусов плод, разполовен или на четири, обсипан с няколко скилидки, може да се превърне в естествен, ефективен, екологичен и икономичен репелент.

Тези естествени и прости трикове не само пазят мухите, но и подобряват изживяването ви при хранене на открито. Така че на вашите градински маси, вашите барбекюта и вашите пикници, спокойствието е осигурено!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Новини » Кулинарни празници на открито: 6 сигурни начина да прогоните мухите по време на пикник