Лесната рецепта на базата на яйчени черупки и сапун, за да направите своя домашен многофункционален почистващ препарат

Открийте нашите трик за приготвяне на домашен универсален почистващ препарат с черупки от яйца и сапун. Този икономичен, екологичен и ефективен метод ще ви позволи да направите свой собствен натурален домакински продукт, като следвате няколко лесни стъпки.

Защо да използвате яйчени черупки и сапун като съставки?

Черупките от яйца и сапунът са изобилни, евтини и лесни за намиране съставки. В допълнение, те имат интересни свойства за почистване:

 • Черупки от яйца: Богати на калций, те са абразивни, без да са прекалено агресивни за повърхности. Те ви позволяват да отстраните мръсотия и други натрупани остатъци.
 • Сапунът: Той е биоразградим, нетоксичен и нежно почиства всякакви повърхности. Предпочитайте използването на естествен и екологичен сапун, като марсилски сапун или черен сапун.
рецепта за домашно яйце и сапун за почистване
Домашен многофункционален препарат за почистване на сапун и яйца

Тази комбинация предлага многофункционален домакински почистващ препарат, който щади околната среда, запазва вашето здраве и е подходящ за всички ваши ежедневни домакински задачи.

Как да си приготвите домашен многофункционален почистващ препарат?

Приготвянето на този натурален домашен продукт е много лесно и изисква само няколко стъпки:

почистващ препарат на основата на яйца
почистващ препарат на основата на яйца
 1. Възстановете черупките от яйца: Когато използвате яйца за готвене, пазете черупките внимателно. Изплакнете ги с чиста вода, за да премахнете всякакви следи от яйчен белтък или жълтък.
 2. Изсушете черупките на яйцата: Поставете черупките на яйцата върху чиста кухненска кърпа и ги оставете да изсъхнат на въздух за 24-48 часа.
 3. Смелете черупките на яйцата: Поставете сухите черупки в блендер, електрическа кафемелачка или хаван. Смелете ги на фин прах.
 4. Настържете сапуна: Използвайте ренде за сирене или белачка за зеленчуци, за да превърнете вашия сапун в стърготини. Изберете натурален и екологичен сапун, за да оптимизирате ефективността на домашния многофункционален почистващ препарат и да минимизирате въздействието му върху околната среда.
 5. Смесете съставките: В съд изсипете праха от яйчени черупки и сапунените люспи. Смесете внимателно двете съставки до получаване на хомогенна текстура.
 6. Добавете гореща вода: Постепенно налейте гореща (но не вряла) вода върху сместа, като разбърквате, докато стане гладка и кремообразна.
 7. Съхранение на домашния многофункционален почистващ препарат: Прехвърлете препарата в стъклен буркан с херметичен капак. Може да се съхранява няколко месеца на стайна температура.

Като следвате тези лесни стъпки, вие ще получите екологичен, икономичен и ефективен многофункционален домакински почистващ препарат за всички ваши ежедневни домакински задачи.

Как да използвате своя домашен многофункционален почистващ препарат?

Този естествен продукт е подходящ за много повърхности и ситуации:

препарат за почистване на сапун и яйца
препарат за почистване на сапун и яйца
 • За обезмасляване: Нанесете малко почистващ препарат върху влажна гъба и разтрийте мазните повърхности (печка, плот, аспиратор).
 • За премахване на котления камък: Използвайте четка за зъби, напоена с почистващ препарат, за да изтъркате фуги на плочки, кранове и стени на душове.
 • Да блесне: Леко намокрете чиста кърпа, нанесете тънък слой почистващ препарат и полирайте повърхности от неръждаема стомана, стъкло и огледала.
 • За почистване на подове: Разредете няколко супени лъжици почистващ препарат в кофа с топла вода, след което избършете както обикновено.

Благодарение на свойствата си за обезмасляване, премахване на котлен камък и абразивни свойства, този домашен многофункционален почистващ препарат опростява домакинската ви рутина, като същевременно зачита околната среда и вашето здраве.

Ползите от това да направите свой собствен домашен многофункционален почистващ препарат

Икономика и екология

Създаването на собствен почистващ продукт не само ви позволява намаляване на разходите за почистващи продукти, но и да ограничим производството на пластмасови опаковки, които вредят на околната среда. Освен това сапунът е биоразградима съставка, а черупките на яйцата са изобилен и възобновяем ресурс.

домашен екологичен почистващ препарат
домашен екологичен почистващ препарат

Персонализиран продукт

Можете да персонализирате своя домашен многофункционален почистващ препарат, като добавите етерични масла, за да ароматизирате приятно повърхностите си (например няколко капки етерично масло от лимон или лавандула). Можете също така да регулирате консистенцията на продукта според вашите предпочитания, като добавите повече или по-малко гореща вода.

Жест за вашето здраве

Избирайки този домашен почистващ препарат, избягвате излагането на потенциално вредни химикали, намиращи се в индустриалните почистващи препарати. Така се грижите за здравето си и това на семейството си.

В обобщение, този съвет за приготвяне на домашен многофункционален почистващ препарат с черупки от яйца и сапун е прост, икономичен, екологичен и ефективен метод да поддържате интериора си, като същевременно пазите околната среда и здравето си.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Съвети » Лесната рецепта на базата на яйчени черупки и сапун, за да направите своя домашен многофункционален почистващ препарат