Личностен тест: какви емоции управляват живота ви? Това, което видите първо, ще ви каже

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Test de personnalité : quelles émotions gouvernent votre vie

Емоциите са мълчаливите свидетели на нашите преживявания, реакции, настроения. Те присъстват във всички нас, независимо дали става въпрос за радост, страх, удивление и много други. Благодарение на завладяващ личен тест, ние ще изследваме света на емоциите чрез вашето първо възприемане на изображение. Отделете малко време, за да разгледате следното изображение и да идентифицирате конкретна форма. Какво видя първо? Кон или жена? Нека разберем заедно какво може да означава това за вас.

Нашите емоции са пратеници на нашата душа. Те ни казват кои сме, какво чувстваме, какво искаме. Те са водачите на нашия живот.

Личностен тест: какви емоции управляват живота ви
Личностен тест: какви емоции управляват живота ви?

Конят във вашето емоционално огледало

Ако това е профилът на кон, който сте забелязали първи, вие принадлежите към група хора, които често се считат за замислени. Вашите емоции не са ваши господари, а по-скоро ваши съветници. Вие не ги игнорирате, но сте в състояние да ги анализирате и разберете.

Вашата стратегия в лицето на гнева, например, е да се оттеглите временно, помислете и идентифицирайте източника на вашето раздразнение. След като възвърнете самообладанието си, се приближавате до човека, който е предизвикал гнева ви, и обяснявате защо сте разстроени, без никаква враждебност.

Вашето обкръжение ви се възхищава този самоконтрол, дори и да не го виждате като нещо изключително. Вашето спокойствие вдъхновява тези, които са близо до вас, които ви смятат за източник на вдъхновение, дори ако понякога може да ви накара да се чувствате неудобно.

Въпреки тази сдържаност, вие знаете как да направите себе си уважаван. Не се оставяш да те тъпчат. Дори и да не повишавате тон, вие не стегната дума, за да изразите какво чувствате към поведението на другите хора. Вашата откровеност понякога може да изненада, но ти нямаш нищо против.

Смяташ, че е по-важно да си честен, въпреки че може да обиди някои хора. Все пак би било разумно да обърнете внимание на избора на думите си за по-добро взаимодействие с другите.

Женският профил в отражението на вашите емоции

Ако първо сте видели профила на жена, вероятно сте човек, чиито емоции диктуват реакциите. Независимо дали става дума за радост, тъга, гняв, вашите емоции често имат надмощие, влияейки на вашите решения и действия.

Това преобладаване на вашите емоции понякога може да доведе до конфликт. Затова е важно да се научите да контролирате емоциите си, не като ги потискате, а като им давате поле за размисъл.Когато нещо ви притеснява, вместо да реагирате моментално, опитайте се да си задавате въпроси, за да разберете източника на вашата емоция. Може да е толкова просто като: Защо поведението на този човек ме ядоса или зарадва?. Определянето на това как се чувствате може да ви помогне да разберете емоциите си.

С течение на времето това разбиране може да ви помогне да вземате по-добри решения. Важно е да се отбележи, че емоционалният контрол не е умение, което може да се научи за една нощ. Това е процес на обучение, който отнема време и практика. С течение на времето обаче ще забележите значителни промени.

Въпреки тази трудност да контролирате емоциите си, вие сте известни с привързаността си към хората, които са близо до вас. Доверявате се на малък брой хора, но сте им се отдали изцяло. Никога не бихте позволили на някого да говори лошо или да нарани някого, когото обичате.

Какво трябва да помним за емоциите?

Всеки човек е уникален по начина, по който се справя с емоциите си. Дали това е спокойното отражение на този, който е видял коня или емоционална изразителност от който и да е видял жената, всеки подход има своите силни и слаби страни. Най-важното е да разбираме и приемаме емоциите си, защото те са неразделна част от това, което сме.

Не забравяйте, че емоциите са пратеници, водачи, които ни помагат да се ориентираме в лабиринта на живота. Разберете тези пратеници, е да разберем себе си. В крайна сметка всички ние сме изследователи в необятната вселена на нашите емоции, търсейки баланс между това как се чувстваме и как реагираме на тях.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Личностен тест: какви емоции управляват живота ви? Това, което видите първо, ще ви каже