Личностен тест: какво виждате първо? Разберете дали сте оптимист или не

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Test de personnalité : êtes-vous une personne optimiste

Светът на психологията е пълен с инструменти за по-добро разбиране на собствената ни личност. Един от тях е тест за визуално възприятие, където се открояват две фигури: жена и птица. Кое виждате първо? Вашият отговор може да разкрие дали сте оптимист или не. Като определите първата цифра, която разграничите, може да откриете неочаквана интерпретация на вашата житейска перспектива.

Нашите възприятия често са отражение на нашата вътрешна реалност. Това, което виждаме първо в сложно изображение, може да разкаже много за нашата личност.

Личностен тест: оптимист ли сте
Личностен тест: оптимист ли сте

Когато птицата за първи път лети пред очите ви

Ако това е птицата, която привлече вниманието ви на първо място, вероятно сте от хората, които постоянно се съмняват, дори в лицето на най-малките детайли. Вие сте от онези, които предвиждат проблемите, преди да са възникнали, до такава степен, че понякога ви пречат да изпълните проектите си от страх, че няма да се материализират. Такъв песимизъм може да ви навреди и би било полезно за вас да се научите да се отпускате и да имате доверие в себе си.

Прочетете също:   3 безупречни стратегии да кажете на някого, че не се интересувате от връзка

Тази тенденция да виждате чашата като наполовина празна, а не наполовина пълна, може да отразява липсата на увереност в собствените ви способности. Вие сте дискретен човек, който предпочита да стои в сянка, вместо да се представя. Вашето голямо любопитство за съжаление често е възпрепятствано от страха ви от провал.

Идеята, че всичко може да се обърка, ви ужасява, от страх да не се окажете без нищо. Важно е да разберете, че животът е игра на риск. Понякога не получаваме това, което искаме, но и обратното също е вярно. Приемайки положително отношение, ще откриете, че невероятни събития могат да се случат в различни сфери на живота ви. Оптимизмът е ценно качество, което трябва да култивирате. Може да ви помогне да постигнете цели, които сте смятали за непостижими. Може също да отвори нови врати и да създаде възможности.

Прочетете също:   Положително мислене: Тайната, която най-щастливите хора не искат да знаете!

Когато жената се появи за първи път в очите ти

Ако това е жената, която сте забелязали първа, най-вероятно сте оптимист. Често ви смятат за голям мечтател, защото имате множество мечти и амбиции и изглежда нищо не може да ви отклони от пътя към постигане на целите ви. Вие копнеете за по-добър живот и борите се да сбъднете мечтите си. Дори понякога да изпитвате разочарования, провалът никога не ви е спрял да преследвате мечтите си. Това е прекрасен начин да подходиш към живота.

Имате доверие в себе си и способностите си. През годините и опита си сте реализирали много проекти. Така че знаете на какво сте способни. Когато срещнете препятствие, не се отказвате и търсите начини да го преодолеете. Вие не просто мислите, че е невъзможно, продължавате да се борите, докато “невъзможното стане възможно”.

Тази решителност е достойна за възхищение, но също така се препоръчва от време на време да правите почивки. Толкова сте фокусирани върху постигането на целите си, че понякога забравяте да се грижите за себе си, което е също толкова важно. Отделянето на време не означава отказване. Напротив, това показва, че сте готови да помислите за най-добрия начин на действие. Малко време на престой също може да ви помогне да сортирате проектите си, да зададете приоритетите си. Това също е начин да подобрите организацията си, което може да ускори осъществяването на вашите мечти.

Прочетете също:   Ето четирите стила на привързаност в любовта: как да ги идентифицирате и да откриете своя?

Най-важното нещо, което трябва да запомните

Която и цифра да видите първа, важно е да запомните, че всяко възприятие, всяка интерпретация носи със себе си известна истина, но не е окончателно изречение. Всички имаме възможност да се развиваме, променяме, учим и растем. Независимо дали първо сте видели птицата или жената, не забравяйте, че вашият поглед към света е уникален и ценен. Преди всичко имайте предвид, че способността ви да бъдете оптимист или песимист е гъвкава и върху нея може да се работи. Както каза Уинстън Чърчил:

Песимистът вижда трудността във всяка възможност; оптимистът вижда възможност във всяка трудност.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Личностен тест: какво виждате първо? Разберете дали сте оптимист или не