Личностен тест: кои ценности са най-важни за вас?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Test de personnalité : quelles sont les valeurs les plus importantes à vos yeux

Личностните тестове са очарователни инструменти, които разкриват дълбоките черти на нашия характер. Те се използват в множество контексти: професионално набиране, личностно развитие, психология и др. Тестът, за който ще говорим днес, е от доста специален вид, практикува се без усилие, просто за удоволствие. Упражнението е просто: наблюдавайте изображение и ни кажете какво виждате първо.

Истинското пътуване на откритието не е в търсенето на нови пейзажи, а в това да имате нови очи. – Марсел Пруст

Личностен тест: кои ценности са най-важни за вас?
Личностен тест

Този тест за наблюдателна личност е покана да погледнете на света с нов поглед, този на интроспекцията.

Ако първо видите луна

Ако очите ви веднага са привлечени от силуета на a луна, това свидетелства за личност, закотвена в твърди принципи. Вашата почтеност и откровеност са стълбовете на вашия характер.

Продължавате напред в живота, водени от вашите ценности, както в личния, така и в професионалния живот. Вие претендирате само за плода на вашия труд, никога не предавате близките си и проявявате непоколебима лоялност. Вашата честност е черта на характера, която ви прави чест и вдъхва уважение.

Ако първо видите лице в профил

Ако това е лице на човек, който е хванал окото ви на първо място, разкрива щедра, всеотдайна и искрена личност. Вашите основни ценности са емпатия и алтруизъм, които се превръщат в неизменна щедрост към онези, които са ви скъпи.

Вие сте готови да се жертвате за тяхното благополучие. В допълнение, вашата отдаденост и постоянното ви присъствие ви правят опора за хората около вас, както в щастливи, така и в трудни моменти. Вашата искреност е вашето най-голямо качество, тя свидетелства за автентичността на вашите чувства и вашите взаимоотношения.

Ако не виждате конкретна форма

Ако не сте различили луна или лице, това може да означава незрялост. Характеризирате се със своята небрежност, свобода и известно откъсване от реалността. Живееш в своя свят, безразличен към неприятностите на ежедневието.

Това отношение може да е знак за прекалена защита през детството ви. Въпреки това вашият свободен дух и вашето несъответствие ви позволяват да виждате нещата по различен начин и това ви прави уникални. Време е обаче да помислите за бъдещето си и да погледнете по-напред.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Личностен тест: кои ценности са най-важни за вас?