Личностен тест: котката се качва или слиза по стълбите? Разберете какво казва вашият отговор за вас

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
test de personnalité : est-ce que le chat monte ou descend les escaliers

В сърцето на един обикновен образ на бездомна котка на стълбище всъщност се крие мощен психологически разкривател, който разделя човечеството на два противоположни клана: оптимисти и песимисти. В зависимост от вашето възприемане на посоката, поета от котката, може да се разкрие вашата житейска философия.

Не е важно това, което гледате, а това, което виждате. – Хенри Дейвид Торо

Котката, изкачваща се по стълбите: заклет оптимист

Ако мозъкът ви интерпретира образа като този на котка изкачване на стълбите, вероятно принадлежите към веселата кохорта на оптимистите. Тези хора непрекъснато търсят възможности, растеж и латентен потенциал в света около тях.

Прочетете също:   Някои хора плачат след оргазъм, но знаете ли откъде идва този феномен?

Визията на тази възходяща котка е знак за насочен нагоре дух, издигащ се над превратностите на живота. Тези, които възприемат котката като изкачваща стълби, често са амбициозенстремящи се да достигнат нови висоти, независимо от препятствията, които стоят на пътя им.

личен тест: котката се качва или слиза по стълбите
личен тест: котката качва ли се или слиза по стълбите?

Котката, слизаща по стълбите: информираният песимист

От друга страна, ако възприемате котката слизане по стълбите, може да имате по-скептичен възглед за живота, отразяващ по-песимистична философия. Този възглед може да се корени във вашия житейски опит или може би да е отражение на известна предпазливост, придобита от неблагоприятни срещи.

Песимистите не дават лесно увереността си. Те изчисли техните движения, анализирам техните възможности и често са скептични към онези, които им се струват твърде отстъпчиви. Въпреки че това отношение може да изглежда отбранително, то засилва тяхната острота и проницателност във взаимоотношенията им, като по този начин прави много трудно да ги заблудите.

Прочетете също:   3 безупречни стратегии да кажете на някого, че не се интересувате от връзка

Огледало на душата

Красотата на този анализ е, че без значение в каква посока котката поеме в очите ви, няма правилен или грешен отговор. Всеки възприема света през призмата на собствения си опит и характер. Тестът „Котка на стълбите“ е само един психологически инструмент наред с други, предназначени да ни помогнат да разберем по-добре собствените си възприятия и да ги поставим в перспектива.

Независимо дали става дума за изкачване на котка по стълби или слизане по тях, този прост тест предлага завладяваща представа за често неизследваните дълбини на нашата психика. Той ни напомня, че възприятието е много личен феномен, оформен от множество фактори, както съзнателни, така и несъзнателни.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Личностен тест: котката се качва или слиза по стълбите? Разберете какво казва вашият отговор за вас