Личностен тест: първото ви възприятие разкрива скрита страна на вашия характер

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova
Test de personnalité : découvrez une face cachée de votre caractère

Били ли сте някога любопитни да разберете някои скрити аспекти на вашата личност? Защо действате по определен начин или защо сте склонни да реагирате по определен начин в определени ситуации? Една снимка и това, което виждате в нея на първо място, може да съдържат ключа към тези тайни.

Ние не виждаме нещата такива, каквито са, ние ги виждаме такива, каквито сме. – Анаис Нин

Принципът на теста

Опитът е прост. Отделете малко време, за да разгледате следното изображение. Тук присъстват две различни форми. Кое забелязвате първо? Това първо впечатление, ако изглежда безобидно, всъщност може да разкрие дълбоки аспекти на вашата личност. Това е пътуване към самопознание, разкриване на някои от поведенческите ви тенденции, което може да осигури насоки за извършване на необходимите корекции в живота ви. Важното е да сте искрени със себе си, така че резултатите да са максимално верни на истинската ви същност.

Прочетете също:   Ето четирите стила на привързаност в любовта: как да ги идентифицирате и да откриете своя?
Личностен тест: открийте скритата страна на вашия характер
Личностен тест: открийте скритата страна на вашия характер

Пилето: детайлът като цяло

Ако погледът ви първо е бил привлечен от пиле, това предполага особена проницателност към детайлите. Независимо дали в личния или професионалния си живот, вие сте истински наблюдател, педантичен и перфекционист. Нищо не ви убягва. Ако ви поверят проект, вие ще проследите и най-малката грешка, като постоянно се стремите към постигане на съвършенство.

Това постоянно търсене на точност обаче може да ви накара да бъдете твърде взискателни към себе си и към другите. Склонни сте да подчертавате грешки и несъвършенства, понякога без да придавате достатъчно стойност на добре свършената работа. Това може да създаде атмосфера на напрежение с хората около вас, които може да се страхуват да бъдат съдени или да влязат в конфликт с вас.

Въпреки тези предизвикателства, вие също сте признати за вашето чувство за отговорност. Когато се ангажирате с дадена задача, вие държите на думата си, колкото и трудна да е тя. За по-задълбочена интроспекция би било полезно да се научите да бъдете по-малко затворени в себе си и да вземате предвид мнението на другите.

Прочетете също:   Положително мислене: Тайната, която най-щастливите хора не искат да знаете!

Жената: зовът на приключението

Ако погледът ви първо е бил уловен от Жени, вероятно сте авантюристична душа. Постоянно търсите нови преживявания, страхувате се от рутината и търсите бягство от ежедневието. Вие оценявате откриването на нови земи, срещи и култура във всичките й форми.

За вас свободата е най-важна. Съпротивлявате се на всеки опит за намеса в свободата ви, дори това да не означава, че не спазвате установените правила. Просто не сте склонни да се натоварвате с обществени условности, които не ви отговарят.

Имате и склонност към откровеност. Не се колебаете да изразявате мнението си, характеристика, която понякога може да не ви хареса, но която не ви засяга. Околните оценяват вашата честност и способността ви да давате директни съвети. Ако любим човек е изправен пред проблем, той знае, че може да разчита на вас, за да намерите решение. Отдръпването от проблемите е едно от основните ви качества и е нещо, с което можете да се гордеете.

Прочетете също:   Ето 6-те най-добри разкрити тайни, които малко двойки практикуват, за да нарушат рутината

Отключете себепознанието

Без значение какво сте видели първо в изображението, било то пилето или жената, всяка интерпретация хвърля светлина върху вашата личност. Не става въпрос за съдене или категоризиране, а по-скоро за разбиране и оценяване на различните аспекти на вашата личност. Тези открития могат да ви помогнат да разберете поведението си и да приложите необходимите промени, за да подобрите живота си.

Не забравяйте, че този тест е ключ към отключването на вратите на самопознанието. Насърчава ни да прегърнем нашата уникалност и да оценим различията, които всички имаме. В крайна сметка именно тези различия ни правят уникални и специални.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Личностен тест: първото ви възприятие разкрива скрита страна на вашия характер