Математическа гатанка: колко време ще ви отнеме да намерите решението? Някои стигат до там за по-малко от 35 секунди

Пъзелите, пъзел игрите и интелектуалните предизвикателства станаха много популярни в интернет и социалните мрежи. Решаването на математически проблем може да бъде едно от тях и това е, което ще видим днес. Това предизвикателство се състои в решаване на математическо уравнение. Искаме да знаем колко време ще ви отнеме, за да намерите резултата от последния ред.

За да започнете, ето общ преглед на предизвикателството:

  • Ред 1: Куче*Котка=0
  • Ред 2: Куче+Котка=7
  • Ред 3: 5+2*2=Мишка
  • Последен ред: Куче+Котка+Мишка=?

За да разберете времето, необходимо за намиране на решението на това уравнение, нека стигнем до същината на въпроса!

IQ тест: колко време ще ви отнеме да намерите решението?

Тестовете за интелигентност и пъзелите са игри, които включват решаване на сложни проблеми. Целта е да се изчисли резултатът от поредица от редове, които съставляват предизвикателството, като например:

  • Ред 1: Куче * Котка = 0,
  • Ред 2: Куче + Котка = 7,
  • Ред 3: 5 + 2 * 2 = Мишка,
  • Ред 4: Куче + Котка + Мишка = ?
iq тест: какъв е правилният резултат?
IQ тест: какъв е правилният резултат?

За да намерите решението, е необходимо да се концентрирате добре, за да обмислите операциите, които трябва да се извършат, и предоставените данни. Важно е да отделите необходимото време, за да намерите решението, защото не винаги е лесно да го откриете.

Въпреки това, докато някои може да отнеме няколко минути или повече, за да намерят правилния отговор, други ще стигнат до него за секунди. Всичко зависи от вида на IQ теста и знанията, които имаме. Друг начин да подходите към този вид ситуация е да опитате различни методи, докато получите желания резултат.

Дългоочакваното решение

Ето подробното обяснение на това математическо предизвикателство:

За да решим пъзела, трябва да присвоим стойност на всяко животно.

За да започнем, нека разгледаме първите два реда:

Ред 1: Куче*Котка=0. Това означава, че едно от животните (или Кучето, или Котката) трябва да е нула, защото всяко число, умножено по нула, е нула.

Ред 2: Куче+Котка=7. Тъй като знаем, че едно от животните е нула (от първия ред), това означава, че другото животно трябва да е 7, за да бъде сумата правилна.

Така че можем да заключим, че Кучето е 0, а Котката е 7, или обратното.

Тогава нека да разгледаме ред 3 : 5+2*2=Мишка. Според правилата за реда на операциите първо трябва да се направи умножението, така че уравнението става 5+4=Мишка, което означава Мишка=9.

И накрая, можем да заменим Куче, Котка и Мишка със съответните им цифрови стойности в последния ред.

Ако кучето е 0, а котката е 7, тогава уравнението става: 0+7+9=16. Ако Котката е 0, а Кучето е 7, уравнението е: 7+0+9=16. И в двата случая резултатът е 16, което го потвърждава резултатът от последния ред наистина е 16.

IQ тест: какъв е правилният резултат - отговор
Отговорът на загадката

Сърдечно благодарим на всички, които приеха предизвикателството и отделиха време, за да намерят решението. Насърчаваме всички да споделете това предизвикателство в социалните мрежи така че и другите да могат да се забавляват с тази гатанка и да видят дали могат да разберат отговора.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Математическа гатанка: колко време ще ви отнеме да намерите решението? Някои стигат до там за по-малко от 35 секунди