Математическа гатанка: Този тест за интелигентност ще подложи на изпитание вашата интелигентност. Можете ли да го направите за по-малко от 35 секунди?

Test QI pour les génies

Пъзелите и пъзел игрите са много популярни в интернет и социалните мрежи. Интелектуалните предизвикателства са особено популярни и тяхната сложност продължава да расте. Тестът за интелигентност е добър пример за този вид дейност, която тества способността ви да решавате сложни проблеми.

Става въпрос за намиране на липсващото число в последния квадрат чрез анализиране на връзката между числата и логиката на изчислението. Тестът за интелигентност е начин за измерване на коефициента на интелигентност на индивида въз основа на способността му да отговаря на въпроси и да решава проблеми.

Повечето тестове включват серия от въпроси, които оценяват когнитивните способности, разбирането и разсъжденията. Тестовете за интелигентност не се използват само за проверка на интелигентността, те също могат да помогнат да се оцени способността на индивида да учи или да работи в дадена област. Интелектуалните предизвикателства са забавен и предизвикателен начин да проверите вашите знания и интелигентност.

Прочетете също:   Личностен тест: каква е вашата истинска вътрешна сила? Какво видяхте първо на снимката?

IQ тест: кое е липсващото число?

Тестовете за IQ са чудесен начин да разберете вашето ниво на интелигентност. Защото важно е разберете как работят тестовете и какво измерват. Тестовете за интелигентност позволяват на всеки оценяват способността си да решават пъзели.

IQ тест - кое е липсващото число в третото квадратче
IQ тест – кое е липсващото число в третото квадратче?

Например, намирането на липсващото число с помощта на логика и числови връзки е един от основните методи за оценка. Трябва да изчислим липсващото число чрез намиране на връзката между числата и логиката на изчислението.

За да направите това, трябва да сте внимателни към уликите във въпросите и към математическите средства, които могат да ви помогнат да намерите решението. Тези въпроси са предназначени да тестват дали имаме адекватните интелектуални способности за решаване на сложни пъзели.

Тестовете за интелигентност са чудесен начин да разберете колко сте умни, поради което е важно да се съсредоточите добре. Намирането на липсващото число с помощта на логика и числови връзки е много ефективен метод за оценка.

Прочетете също:   IQ тест: мислите ли, че сте достатъчно умен, за да намерите решението за по-малко от 60 секунди?

Решението на IQ теста

Липсващото число беше 50. Наистина, чрез добавяне на квадратите на числата във всяко поле, 1²+2²+3² = 14 за първото поле, 2²+3²+4² за второто и 3²+4²+5²=50 за третото, крайният резултат е 50 .

IQ тест - кое е липсващото число в третия квадрат - решение
Решение за IQ тест

Бихме искали да благодарим на всички, които поеха това предизвикателство и отделиха време, опитвайки се да го решат. Ако ви е харесало това предизвикателство, не се колебайте да го споделите около вас в социалните мрежи, за да могат и други да го изпробват!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Математическа гатанка: Този тест за интелигентност ще подложи на изпитание вашата интелигентност. Можете ли да го направите за по-малко от 35 секунди?