Математически и логически пъзел: мислите ли, че можете да намерите липсващото число за по-малко от 25 секунди?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Гатанките и интелектуалните предизвикателства присъстват все повече в мрежата и социалните мрежи. Пъзел игрите предлагат забавен начин за упражняване на интелигентност и логика. Наскоро се появи нов тип предизвикателство: намерете липсващото число за по-малко от 25 секунди! Това предизвикателно упражнение ще тества вашите математически и логически умения, за да намерите правилния резултат. А сега към предизвикателството!

IQ тестовете са инструменти за оценка на интелектуалното ниво и когнитивните умения на човек. Те се основават на въпроси или упражнения, насочени към измерване на уменията за разсъждение, памет, внимание и разбиране.

Получените резултати могат да се използват за насочване при избора на кариера и определяне на подходящо академично ниво. Интелектуалните предизвикателства са друг чудесен начин да стимулирате ума си и да тествате логическите си умения.

IQ тест: Намерете липсващото число в тази серия

IQ тестове и логически пъзели са чудесен начин за упражняване на умения за логика и разсъждение. Една от най-популярните онлайн дейности е IQ тестът, който включва намиране на липсващото число в поредица от числа. Целта е да се намери правилният резултат чрез откриване на логика и връзката между числата.

Математическа и логическа гатанка кое е липсващото число
Математически и логически пъзел

За това, Ние Трябва внимателно да наблюдаваме всички елементи, свързани с поредицата, и да се опитаме да намерим модели и правила, които могат да бъдат приложени, за да се заключи какво ще бъде следващото число. Чрез изграждане на по-задълбочено разбиране на концепцията и изпробване на различни подходи, Ние може да разработи стратегии, които да помогнат за разрешаването на този тип проблеми.

С IQ тестове, Ние може да подобри нашия познавателен и умствен капацитет. Когато започнете да научавате как вашите избори влияят на крайния резултат, ще можете да работите много по-интелигентно върху IQ тестовете, за да подобрите резултата си. Това може да бъде изключително възнаграждаващо, защото Ние нека се научим да разбираме как работи логиката зад проблема и как да стигнем до заключение. Поради това IQ тестовете са много полезни за стимулиране на когнитивните ни способности!

За успешно решаване на IQ тестове и пъзели, Ние трябва да се концентрираме и да бъдем бдителни. Това изисква да наблюдавате добре елементите, свързани със серията, и да се опитвате да намерите модели и правила, за да завършите следващата фигура. Като отделите време да разберете концепцията и опитате различни подходи, Ние могат да научат как по-добре да решават този тип проблеми. Концентрацията е от съществено значение за успех в тези предизвикателства!

Решението на математическото предизвикателство

Най-накрая решението на предизвикателството е намерено! Липсващото число беше 3. Благодарение на трика за умножаване на всяка колона отляво по квадрата отдясно:

  • 139 х 3 = 417
  • и 417 х 2 = 834.

Следователно липсващото число е 3.

Искаме да благодарим на всички, които се включиха в това предизвикателство и инвестираха време, опитвайки се да намерят правилното решение. Ако ви е харесало това предизвикателство, не се колебайте да го споделите в социалните медии, за да могат повече хора да му се насладят.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Математически и логически пъзел: мислите ли, че можете да намерите липсващото число за по-малко от 25 секунди?