Математическо и логическо предизвикателство: само математическите гении могат да намерят отговора за по-малко от 22 секунди!

Пъзелите, пъзел игрите и интелектуалните предизвикателства станаха много популярни в интернет и социалните мрежи. Тези видове забавление стимулират ума и ни карат да използваме когнитивните си умения, за да намираме решения. Математическо и логическо предизвикателство, особено взискателно, обиколи интернет потребителите: само най-големите математически гении успяват да намерят отговора за по-малко от 22 секунди.

Ето го предизвикателството: има серия от равенство 8+4=212, 9+3=312 И 8+2=410. Целта е да се намери логиката на изчислението, за да се намери резултатът от уравнението 5+1=?. Какво решение ще предложите? Готови ли сте да приемете това предизвикателство?

Тестовете за интелигентност и интелектуалните предизвикателства се използват за измерване на интелигентността на човек и нивото на разбиране на абстрактни понятия. Те могат да помогнат да се оцени интелектуалният потенциал на дадено лице и да се намерят иновативни начини за решаване на проблеми. Тестовете за интелигентност и интелектуалните предизвикателства стимулират критичното мислене и насърчават креативното поемане на риск за намиране на иновативни отговори. Освен това те насърчават ученето и подобряват паметта, като стимулират мозъка.

IQ тест: Намерете логиката на изчислението, за да намерите резултата от уравнението 5+1=?

IQ тестовете са пъзели разнообразие, което поставя нашите способности и умения на изпитание. В този конкретен случай трябва да намерим логиката зад равенствата 8+4=212, 9+3=312 и 8+2=410, за да решим 5+1=?. Трябва да разгледаме всяко уравнение и да открием връзката между изчислението и резултата.

Математическо и логическо предизвикателство - каква е стойността на 5+1
Математическо и логическо предизвикателство: каква е стойността на 5+1

Преминаването на IQ тест изисква a интензивен фокус, защото трябва да можете да разберете основната логика и да изведете правилния резултат. Трябва да сме внимателни към дадените равенства и тяхната връзка, за да намерим решението на всяка гатанка.

В този конкретен случай трябва да приложим малко математическа логика и да забележим, че стойността на резултата е равна на сумата от двата члена плюс константа.

Решението на най-трудното математическо предизвикателство е разкрито!

Правилният отговор беше 56 и беше намерен чрез прилагане на формулата A+B = (A/B) & (A+B). Ето подробностите:

Математическо и логическо предизвикателство - каква е стойността на 5+1 - решение
Решение
  • 8 + 4 = (8/4) & (8+4) = 212
  • 9 + 3 = (9/3) & (9+3) = 312
  • 8 + 2 = (8/2) & (8+2) = 410
  • 5 + 1 = (5/1) & (5+1) = 56

Така че отговорът е 56.

Много хора приеха предизвикателството и прекараха време в намиране на решението. Благодарим им за тяхната ангажираност и способността им да разрешат този проблем! Чувствайте се свободни да споделите това предизвикателство в социалните мрежи, за да тествате приятелите си!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Математическо и логическо предизвикателство: само математическите гении могат да намерят отговора за по-малко от 22 секунди!