Математическо предизвикателство: имате 45 секунди, за да откриете резултата от тази загадка. Можете ли да го направите?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Мозъчните загадки и предизвикателства станаха много популярни в интернет и социалните мрежи. Сайтът пъзел игри са неразделна част от цифровите забавления за всички възрасти. Днес ви предлагаме нов математическо предизвикателство в която имате 45 секунди, за да откриете резултата от тази загадка. Можете ли да намерите решението? Приемете предизвикателството и изпробвайте уменията си за решаване на проблеми!

Тестовете за интелигентност се използват за измерване на интелигентността и интелектуалните способности на даден човек. Сайтът интелектуални предизвикателства са отличен начин да проверите знанията си и способността си да решавате сложни проблеми.

Игрите за мислене стимулират логическото мислене и също така могат да помогнат за подобряване на когнитивните способности. Проучванията показват, че тестовете за интелигентност и умствените предизвикателства са чудесен начин за поддържане на здрав и активен ум.

IQ тест: ще откриете ли крайния резултат за по-малко от 45 секунди?

IQ тестовете и загадките са забавен начин за учене за проверка на интелектуалните способности. В това предизвикателство целта е да се реши мистерия която е скрита зад четири реда царевица, растения и листа.

математическо предизвикателство - намерете резултата от последния ред
IQ тест – Снимка: ©elclubdelingenio

Играчът трябва да изчисляване на стойността на всеки елемент, за да намерите краен резултат. Предизвикателства като това изискват определени аналитични способности и творчески ум, за да се търсят оригинални решения. Затова трябва да използваме въображението и знанията си, за да решим този пъзел и да намерим отговора.

Намирането на правилния отговор на интелектуално предизвикателство като това изисква концентрация и упоритост. Човек трябва да може да изчисляване нада анализирате и да се фокусирате върху малките детайли, за да постигнете крайния резултат.

Правилната стратегия е да отделите време за изучаване на всеки елемент и да помислите добре върху него, за да разрешите загадката. Така че, ако искате да приемете това предизвикателство, подгответе се да се съсредоточите и да търсите решения!

Решението на предизвикателството

Крайният резултат е 42! След като приложим дадените изчисления за всеки ред, получаваме това число.

  • В ред 1, 3x3x3=27, царевицата е 3 ;
  • В ред 2, 3+2x2x2=11, стойността на завода е 2 ;
  • а в ред 3, 2x3x6=36, листото е на стойност 6.
  • И накрая, крайното изчисление (3×3-2)x6=42!

Благодарим на тези, които се изправиха пред предизвикателството да намерят това решение и прекараха време в опити да го решат. Не се колебайте да споделите това предизвикателство с приятелите и семейството си в социалните мрежи, за да могат и те да се опитат да намерят това решение!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Математическо предизвикателство: имате 45 секунди, за да откриете резултата от тази загадка. Можете ли да го направите?