Математическо предизвикателство: коя точка трябва да преместите, за да бъде уравнението правилно? Ще преминете ли този тест за интелигентност за по-малко от 20 секунди?

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Интелигентността е понятие, което от векове предизвиква интерес и любопитство. Съществуват много тестове за интелигентност, които измерват скоростта на решаване на пъзели и аналитичните способности. Математическите предизвикателства са сред най-популярните тестове, тъй като те стимулират ума ни и ни дават възможност да покажем колко сме умни.

Ако сте готови за предизвикателството, ето днешния пъзел: коя от картите трябва да преместите, за да се получи правилно уравнение 14-1=1? Можете ли да преминете този тест за интелигентност за по-малко от 20 секунди?

Целта на това упражнение е да използвате логиката си, за да намерите решение за ограничено време. Важно е да отделите известно време, за да разгледате проблема и да помислите как ще го решите. След като разберете въпроса, можете да започнете да търсите улики, които могат да ви помогнат. Предизвикателствата са много популярни в социалните мрежи и се споделят от милиони хора всеки ден. И така, готови ли сте да приемете това предизвикателство?

Тест за интелигентност: коя мачлета трябва да преместите, за да е правилно уравнението?

Математическите предизвикателства са чудесен начин да стимулирате ума си и да се упражнявате в намиране на творчески решения. Важно е да отделите време за наблюдение и да се съсредоточите върху проблема, тъй като е лесно да пропуснете улики, които могат да бъдат от решаващо значение за решаването на пъзела.

Тест за интелигентност 14-1=1
Тест за интелигентност: коя комбинация трябва да бъде преместена, за да бъде уравнението правилно?

Нестандартното мислене също е от съществено значение при решаването на пъзел, тъй като ви кара да мислите по различен начин и да намирате необичайни решения. Днешното предизвикателство е да намерите следното решение: Кое мачле трябва да преместите, за да стане уравнението 14-1=1 вярно? Ще преминете ли този тест за интелигентност за по-малко от 20 секунди?

Всеки може да реши пъзел, ако се захване с него. Важно е да използвате ума и креативността си, за да намерите иновативни и неочаквани решения.

Можете също така да помолите приятел или член на семейството да ви помогне, тъй като няколко глави често са по-продуктивни от една. Но най-добрият начин да се справите с това предизвикателство е да отделите време за наблюдение и да се съсредоточите върху проблема, тъй като това може да ви помогне да забележите улики, които иначе бихте пропуснали.

Открийте решението на математическото предизвикателство!

Може би сте се досетили, но решението на това предизвикателство е да преместите съвпадението от 4-ката до знака “-“, за да образувате “1” и знака “+”. След като преместите това съвпадение, операцията става 1+1-1=1 и задачата е решена.

IQ тест 14-1=1 - решение
решение

Тези видове пъзели са много популярни в социалните мрежи като Facebook и Instagram. Можете също така да участвате в седмичното състезание на нашата страница в Twitter и да спечелите страхотни награди! Поздравяваме всички участници и ви благодарим, че приехте предизвикателството!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Математическо предизвикателство: коя точка трябва да преместите, за да бъде уравнението правилно? Ще преминете ли този тест за интелигентност за по-малко от 20 секунди?