Математическо предизвикателство: Тествайте коефициента си на интелигентност, като решите тази загадка за по-малко от 30 секунди!

Интелектуалните пъзели и предизвикателства са популярна форма на забавление в интернет и социалните медии. Тези пъзел игри са чудесен начин да подобрите своя IQстимулирайте мозъка си и тествайте уменията си за решаване на проблеми.

За тези, които са търси ново предизвикателство, предлагаме ви тест, който ще тества способността ви да намирате отговорите за по-малко от 30 секунди! В това математическо предизвикателство трябва да изчислите стойността на бялата саксия. Ще трябва да намерите стойностите на другите саксии, за да можете да намерите решението. И така, готови ли сте за предизвикателството?

Тестовете за интелигентност и интелектуалните предизвикателства са забавен начин за психическо подобряване. Те са предназначени да стимулират мозъка и помогнете на хората да задълбочат своите логически умения, изчисляване и решаване на задачи. Тестовете могат да се правят онлайн или офлайн, което позволява на заинтересованите хора да имат достъп до различни източници, за да намерят интересни и предизвикателни предизвикателства. Тестовете за интелигентност могат да бъдат чудесен източник на забавление и учене, така че не се колебайте да приемете предизвикателството!

IQ тест: изчислете стойността на бялата саксия за по-малко от 30 секунди

Тестовете за интелигентност и гатанки са стимулиращи предизвикателства, които ви позволяват да демонстрирате определени интелектуални способности. Класически пример е предизвикателство изчислете стойността на бялата саксия, като намерите стойностите на другите саксии.

математическо предизвикателство - каква е стойността на сивата саксия
тест за интелигентност

За да постигнем това, трябва да сме проницателни и да имаме логичен здрав разум. Следователно трябва да разрешим проблема, като използваме наблюдение и предоставените ни улики, за да намерим решение. Следователно целта е да използваме интелигентността и уменията си, за да намерим верния отговор.

Успехът в този вид предизвикателство изисква максимална концентрация. Освен това е необходима проницателност и добър логически усет, за да се намери правилният отговор.

Трябва внимателно да наблюдаваме предоставените улики и да разрешим проблема, използвайки нашия интелект и умения. Следователно нашият фокус трябва да бъде запазен, за да намерим решението и да изпълним предизвикателството.

Решението на математическото предизвикателство е разкрито

Намерихме решението! Наистина бялата саксия има стойност 8. Следователно беше необходимо да се изчисли всеки ред, както следва:

  • Ред 1: жълта саксия X розова и бяла саксия = 6×4=24;
  • Ред 2: жълта саксия X бяла саксия = 6×8=48;
  • Ред 3: розова и бяла саксия X бяла саксия = 4×8=32.

Благодарим на хората, които отделиха време да опитат тази гатанка и не се поколебаха да поемат това предизвикателство. Не се колебайте да споделите това предизвикателство в социалните си мрежи, за да могат колкото се може повече хора да опитат късмета си!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » IQ тест » Математическо предизвикателство: Тествайте коефициента си на интелигентност, като решите тази загадка за по-малко от 30 секунди!