Месечен хороскоп: лунното затъмнение и ретроградният Меркурий вещаят изключителен май 2023 г.!

Май 2023 г. е изпълнен със спиращи дъха астрологични събития! На 5 май ще има лунно затъмнение, последвано от края на ретроградния Меркурий на 16 май. За капак на всичко на 19 май ще настъпи Новолуние в Телец. Тези промени могат да окажат значително въздействие върху физическата и психическата ви страна.

Какво влияние ще окажат тези астрономически явления върху живота ви? Какви възможности и предизвикателства ви очакват? Могат ли някои практически съвети да ви помогнат да вземете правилните решения? Разберете това в нашия хороскоп за май 2023 г.

Астрологията не води до прости решения, но предлага прозрения, които могат да помогнат за намирането на творчески решения. – Тарнас Ричард

Horoscope du mois de mai 2023

С наближаването на края на април е време да погледнем напред и да видим какво ни очаква през май!

Овен (21 март – 19 април)

Май 2023 г. се очертава да бъде добър месец за знака на Овена. Благодарение налунното затъмнение на 5 май и края на ретроградния Меркурий на 16 май ще можете да посрещнете новото начало с голяма концентрация и мотивация.

Професионалните възможности ще идват лесно, а работата ви ще бъде призната от колегите ви. Сантименталните възможности обаче може да се окажат по-трудни. Но ако сте отворени за нови взаимоотношения и идеи, може да намерите решение, което да ви устройва.

На 19 май започва Новолунието в Телец, което винаги е подходящо време за създаване на важни проекти и поемане на твърди ангажименти. Затова се възползвайте от този положителен енергиен заряд, за да постигнете целите си!

Телец (21 април – 21 май)

Май 2023 г. обещава да бъде много обещаващ и вълнуващ месец за знака Телец. С лунното затъмнение, което ще се случи на 5 май, е време да се отворите за нови и вълнуващи възможности. Краят на ретроградния Меркурий на 16 май ще ви даде възможност да продължите уверено напред по важните проекти, върху които работите.

Signe du taureau
Знак Телец

Що се отнася до любовния ви живот, този период носи голямо облекчение за всички родени под знака на Телец. Енергиите ще станат по-хармонични и връзката ви ще стане още по-близка от всякога.

На 19 май Новолунието в Телец може да предизвика вълнуващ период между вас и партньора ви. Възможно е да се появят и нови предизвикателства, така че бъдете готови за тези възможности.

Близнаци (22 май – 21 юни)

През този месец ще бъдете насърчени да разгърнете своята креативност, Близнаци! С лунното затъмнение на 5 май може да усетите внезапни промени, които да ви дадат нов поглед върху нещата. Възползвайте се от това, за да започнете нови проекти и да гледате с оптимизъм към бъдещето.

На 16 май Меркурий ще навлезе в директна фаза, което означава, че разговорите ви ще бъдат по-приятни и плавни. Интуицията ви ще се засили, а способността ви да общувате уверено ще се повиши.

Новолунието в Телец на 19 май показва, че това е добър момент да се съсредоточите върху конкретна лична или професионална цел, за да създадете трайно постижение.

През тази седмица няма да липсват социални дейности, така че намерете време да излезете и да прекарате време с приятели, колеги и близки членове на семейството. Семейните взаимоотношения са особено важни за вас сега и постоянното осъзнаване на чувството за безусловна любов е от съществено значение за емоционалното щастие.

Прочетете също:   Хороскоп за 28 май 2023 г.: положителната енергия на Скорпионите ще привлече големи възможности, които не бива да пропускате

През този месец осъзнавате повече от всякога ролята на кармата в живота си. Проявявайте към другите добротата, от която се нуждаят, и приемайте щедрите постъпки на другите, без да очаквате нищо в замяна – добрите дела винаги ще се натрупват при извършителя.

И накрая, внимавайте тази година да не разпилявате излишно енергията си, тъй като тя ще ви бъде от полза при постигането на всяка цел, която изберете. Останете спокойни, позитивни и се движете в посоката, в която искате да вървите; надяваме се, че този месец ще бъде много продуктивен за вас!

Рак (22 юни – 22 юли)

Май ще бъде наситено със събития време за Раците, като няколко астрологични събития ще окажат влияние върху живота ви.

Лунното затъмнение на 5 май ще създаде внезапни промени и може би известна романтична нестабилност. Но краят на ретроградния Меркурий на 16 май също ще предложи открития и възможности да се свържете отново с тези, които обичате, и да поздравите онези, които имат най-голямо значение за вас.

В кариерата ви тези астрологични аспекти би трябвало да са много положителни. Благодарение на благоприятното влияние на тези планети ще видите подобрение в професионалния си статус.

horoscope cancer
знак Рак

Новолунието в Телец на 19 май е особено благоприятно за зодиакалните знаци Рак и бележи началото на нова професионална ера.

Възползвайте се от възможностите за напредък в кариерата си и не пренебрегвайте и любовния си живот. Погрижете се за важните взаимоотношения, които са от съществено значение за цялостното ви щастие.</p

Лъв (23 юли – 22 август)

Май ще бъде много добър във финансово отношение за зодиакалните знаци Лъв. С лунното затъмнение на 5 май ще имате уникален шанс да подобрите финансовото си положение, като вземете мъдри решения.

На 16 май ще приключи ретроградният Меркурий, което означава, че бизнесът и парите ще поемат нов завой към по-добро. Този период ще ви вдъхнови и мотивира особено много, така че не се страхувайте да поемате пресметнати рискове. Лъвовете могат да се възползват от тези положителни влияния и да подобрят финансите си.

Новолунието, което настъпва на 19 май в Телец, ще подготви почвата за положителни промени в професионалния ви живот.

Това означава, че ще се появят повече възможности и усилията ви най-накрая ще се отплатят. Вашата амбиция и креативност ще бъдат на показ, така че се възползвайте максимално от тях! Накрая е важно да споменем, че положителната ви енергия ще привлече грижовни хора, които ще подкрепят амбициите ви.

Дева (23 август – 22 септември)

Този месец май 2023 г. изглежда много обещаващ за астрологичния знак Дева! Лунното затъмнение на 5 май ще проправи пътя за неочаквани възможности, а краят на ретроградния Меркурий на 16 май ще позволи по-добър баланс между задълженията и удоволствията. Новолунието в Телец на 19 май ще ви даде допълнителна вътрешна сила, която ще ви помогне да постигнете целите си.

Връзките, както професионалните, така и личните, ще бъдат особено благоприятни през тази година. Ще можете да разчитате на близкото си обкръжение от приятели, които ще ви подкрепят и ще насърчават решенията ви. Не приемайте обаче всичко, което ви се казва, твърде лично.

Що се отнася доработата, периодът би трябвало да е много благоприятен благодарение на планетарните подреждания, на които ще се радвате през този месец. Амбициите ви ще бъдат по-големи от всякога и усилията ви ще бъдат възнаградени.

Прочетете също:   Хороскоп за 29 май 2023 г.: някои зодии ще постигнат цели, които са си поставили отдавна

От друга страна,здравето няма да е толкова важно през този месец, тъй като няма да е приоритет. Въпреки това, ако възникнат проблеми, е препоръчително да се консултирате със здравен специалист.

Везни (23 септември – 22 октомври)

Май за Везните се очертава да бъде много обещаващ месец за романтика, така че се пригответе за вълнуващи и романтични моменти. Ще се възползвате отлунното затъмнение на 5 май и края на ретроградния Меркурий на 16 май, за да откриете нови хоризонти в любовта. Позволете на този любовен поток да ви понесе и се възползвайте от възможностите, които се появяват на пътя ви.

По време на Новолунието в Телец на 19 май интуицията ви ще се засили и стимулира. Вслушвайте се внимателно в това, което сърцето ви иска да каже, и бъдете готови да отговорите на знаците, които то ви изпраща. Неизбежно ще се случат интензивни неща, така че се отпуснете без страх!

Този месец ще бъде идеален за укрепване на връзките с партньора ви или за започване на нова обещаваща връзка. Изживявайте пълноценно всеки момент и се наслаждавайте на цялата красива, положителна енергия, която ви заобикаля.

Скорпион (23 октомври – 22 ноември)

Май 2023 г. ще бъде време на преход за вас, Скорпионе. Слунното затъмнение на 5 май, последвано от края на ретроградния Меркурий на 16 май и новолунието в Телец, можете да очаквате промени.

Що се отнася до любовния ви живот, ще трябва да преодолеете някои препятствия. Ще има много неизвестни и това ще ви даде възможност да откриете кои сте и какво наистина искате. Въпреки че отношенията няма да са лесни, трябва да знаете, че този временен период ще ви позволи да се учите и да израствате.

Horoscope scorpion
Знак Скорпион

Нещата в професионален план се развиват добре за вас, Скорпионе. Ще можете да проявите творчество и да намерите иновативни решения на проблемите си. Ще имате добри шансове да напреднете чрез упорита работа.

Не се притеснявайте, ако резултатите не са незабавни, бъдете упорити и се доверявайте на установените процеси. Също така това е добър момент да предприемете пресметнати рискове, за да увеличите доходите си.

Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Май 2023 г. се очертава да бъде много положителен и обещаващ месец за Стрелците на романтичния фронт! Благодарение на лунното затъмнение на 5 май можете да очаквате подобряване на отношенията с любимия човек.

Краят на ретроградния Меркурий на 16 май също е сигнал за значителен напредък в романтичните ви отношения, а Новолунието в Телец на 19 май ще предложи още един стимул за балансиране и хармонизиране на любовния ви живот.

През целия месец се възползвайте от възможностите да напреднете във връзката си. Това ще бъде най-доброто време да изразите ясно какво чувствате и да отворите сърцето си един за друг, за да култивирате по-дълбока любов.

Не се страхувайте да поемете инициативата и да дадете шанс на другите: Доверието ви ще се отплати! Вярвайте в силата на съдбата и се доверете, че тя ще ви води към щастието.

Козирог (22 декември – 20 януари)

Май обещава да бъде много обещаващ месец за знака Козирог. Финансите би трябвало да са особено благоприятни, което предполага добро време за бизнес и всякакви нови финансови начинания. Освен това настъпването на лунното затъмнение на 5 май ще бъде голяма крачка напред към период на промяна и личностно израстване.

Прочетете също:   Големи промени в живота на 3 зодии през юни 2023 г.: любовта и кариерата се очертават?

Освен това краят на ретроградния Меркурий на 16 май ще отвори врати за неочаквани възможности, които могат да бъдат използвани, ако човек е достатъчно бдителен и внимателен. Новолунието в Телец на 19 май също ще предложи специални възможности за започване на бъдещи проекти.

Horoscope Capricorne
знак Козирог

В заключение, месец май обещава да бъде много положителен за родените под знака на Козирога, особено благодарение на шансовете, които тези астрологични влияния ще предложат на финансово ниво. Като останете бдителни и готови да се възползвате от възникналите възможности, ще се възползвате напълно от предимствата на месеца.

Водолей (21 януари – 19 февруари)

Май 2023 г. ще бъде смесен месец за знака на Водолея. Емоциите и любовният живот ще са склонни да бъдат сложни, но за щастие кариерата ви би трябвало да се развива добре.

Трябва да се подготвите за лунното затъмнение на 5 май, което може да предизвика напрежение в отношенията с околните. Обърнете внимание на изборите, които правите, и на отговорностите, които поемате, тъй като те могат да имат важни последици за романтичното ви бъдеще.

Ретроградният Меркурий приключва на 16 май, което носи усещане за яснота и по-добра комуникация с другите. Това със сигурност ще улесни разрешаването на всички проблеми, които възникват между вас и партньора ви.

На19 май настъпва красиво новолуние в Телец. Работата ви ще се разшири неочаквано и ще започнат да се появяват интересни възможности. Не се страхувайте да опитате нещо ново или да проучите възможности извън зоната си на комфорт.

Риби (20 февруари – 20 март)

Май е приказен месец за знака на Рибите. Мощно лунно затъмнение на 5 май бележи началото на месец, богат на възможности. Ще усетите как животът ви се отваря за нови възможности и големи промени.

Това ще ви даде възможност да реализирате потенциала си и да намерите творчески начини да преодолеете препятствията по пътя си. Краят на ретроградния Меркурий на 16 май ще постави началото на нова ера, тъй като всичко ще започне да си идва на мястото.

Способността ви да работите усилено и да постигате целите си ще се засили с настъпването на Новолунието в Телец на 19 май, което означава, че имате всички шансове да напреднете в кариерата и да постигнете най-съкровените си амбиции.

Междувременно астралното небе ще ви предложи допълнителна защита от страховете и натиска на ежедневието. Благоприятните планетарни фактори предлагат на Рибите чувство на вдъхновение и инициативност, което ще позволи на представителите на зодиакалния знак да се отправят уверено към бъдещето.

Възползвайте се максимално от светлите дни, погрижете се за близките си и споделете ентусиазма си! Не позволявайте на безпокойството да потисне устрема ви, тъй като това е идеалното време за поемане на пресметнати рискове.

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » Астрология » Месечен хороскоп: лунното затъмнение и ретроградният Меркурий вещаят изключителен май 2023 г.!