Мислите си, че това дигитално предизвикателство е лесно, но 93,57% от участниците се провалиха!

Публикувано на
чрез Ekaterina Stefanova

Пъзелите и главоблъсканиците са неразделна част от интелектуалните предизвикателства, които са много популярни в интернет и социалните мрежи. Логическите предизвикателства са една от многото игри, които подлагат на изпитание вашите умения за разсъждение и наблюдателност. Те упражняват умствените сили и помагат за стимулиране на креативността ви.

Ето още едно логическо предизвикателство, което ще ви помогне да подобрите уменията си за решаване на проблеми: намерете логиката, за да намерите числото, което завършва следната серия: 15, 30, 10, 40, 8, ? Нека видим дали ще успеете да намерите верния отговор за по-малко от 30 секунди!

IQ тест: Намерете логиката за по-малко от 30 секунди, за да завършите серията!

IQ тестове и гатанки са упражнения, които проверяват способността ни да мислим логично.

Прочетете също:   Ето 6-те най-добри разкрити тайни, които малко двойки практикуват, за да нарушат рутината
IQ тест - кое число завършва серията
IQ тест: кое число завършва серията?

Те ни помагат да развиваме интелигентността и познавателните си умения. Подчертава се способността ни да се изправяме пред предизвикателства и да намираме решения. Намиране на логиката за завършване на поредицанапример, е добър показател за тази способност. В този вид тест трябва да намерим числото, което завършва следната поредица: 15, 30, 10, 40, 8? Трябва да открием логиката зад него, за да можем да отговорим правилно.

За да се справите с тестовете за интелигентност и загадките, трябва да се концентрирате, за да откриете логиката, която се крие в тях. Например, за дадена серия 15, 30, 10, 40, 8? Трябва да отделите време, за да анализирате прогресията и да намерите липсващото число. Тези упражнения разчитат на способността ни да мислим логично и да намираме решения на представените предизвикателства. Така че концентрацията е ключът към успеха в този тип предизвикателства!

Прочетете също:   Ето четирите стила на привързаност в любовта: как да ги идентифицирате и да откриете своя?

Решението на логическото предизвикателство

Предизвикателството е решено! Липсващото число е 48. Логиката, използвана за намирането му, е следната: 15 x 2 = 30, 30 ÷ 3 = 10, 10 x 4 = 40, 40 ÷ 5 = 8 и 8 x 6 = 48.

IQ тест - кое число завършва поредицата - решение
Решение

Благодарим на всички, които отделиха време да решат това предизвикателство и да споделят отговорите си. Не се колебайте да споделите това занимание с приятелите и семейството си в социалните мрежи, за да могат и други хора да се заемат с това предизвикателство!

Photo of author
За автора, Ekaterina Stefanova
Интересувам се от психология и прекарвам времето си в търсене на нови интелектуални предизвикателства, за да упражнявам ума си и същевременно да се отпусна.
Начална страница » психология » Мислите си, че това дигитално предизвикателство е лесно, но 93,57% от участниците се провалиха!